måndag 17 november 2014

Bilder från Tammerfors mässan

                     Efter en mycket intressant dag på Tammerfors hantverksmässa vill jag visa er några bilder därifrån. Det är ju inte helt passande att gå och ta foton bara så där så jag frågade lov vid några montrar med lov om att jag även tog foto på deras namn. Dessa som jag visar här väckte speciellt mitt intresse.
     Sirpa Salmu hade jättefina arbeten som tilltalade mig mycket. Denna tavla med blommor av grå och vit ull, ett jättefint arbete som tog ut sin rätt mot den vita väggen. Tyvärr föll ljuset från lampan så här när jag tog fotot men eftersom det fanns andra beundrare där så var det inte lätt att få från annat håll.
  
Här har hon en bräda med spets och om jag inte har alldeles fel så är hjärtat av ull.

                    Även hennes skylt med utsmyckade hästhuvuden tilltalade mig en hel del.

    Så här en jättefin tavla även i ull. Skulle tro att denna även är gjord av Sirpa Salmu men jag får lov att gardera mig att jag är inte helt säker. Denna fanns på väggen där man röstade och det är mitt slarv att jag får bli osäker i den saken.

     Så Tyynelän Tontut kan jag ju bara inte gå förbi. Hennes tomtar ser man på långt håll och eftersom hon finns i vår nejd så gör det kanske lite extra.
     Annars kan man visst få leta för att hitta finare tomtar än dessa.

   Yllebroderi är så vackra att titta på men kanske inte helt min grej när jag tänker att jag skulle göra det själv. Nu behöver man ju inte göra allt själv så jag är till stor del ute för att beundra alla möjliga fina variationer och tillverkarnas skicklighet.
                                               Yllebroderierna tillhörde Pikku-Sirmakka.

    Och så denna ljuvliga väska. Jag blev faktiskt helt tagen av denna, min absoluta favorit men jag vet inte vad tanken är med att handtaget går i blått. Säkert är det helt rätt för tillverkaren men tyvärr inte sedd genom mina ögon.
    Dessa olika väskor vet jag inte hantverkarens namn på, de fanns där man röstar och många gick där och tog foton på foton så även jag.
   Jordgubbsväska, vad sägs om den? Rätt skojig och känns lite mer som en barn eller kanske sommarväska.

    Vi hade en riktigt bra dag där i Tammerfors. Tre hallar var fulla så visst gick hela dagen åt för att hinna titta på det mesta.
     Lika intressant som alltid att sen få kika i påsen vad man har med sig hem eftersom där säljs så mycket material också. Barnsligt visst men det är lite som julafton när man sen plockar fram grejerna trots att det nu inte blev särskilt många.
   Trots att inga ideér kom med hem men man får på något vis kicken av en sån här mässa så det bara kliar i fingrarna efteråt och vad kan man annat säga än att just detta är mycket positivt.

   Inget intressant väder här i dag. Dimma tyvärr  men nu lär det bli en liten vandring med grannen för frisk luft behöver man alltid.
                   Ha det alldeles gott. Vi ses.

      I

 

10 kommentarer:

Black Iris sa...

Jösses så mycket fint du fick se. På sådana mässor får man ju framför allt en massa inspiration..
Vädret här idag är enormt ruggigt, blött och grått. Gubben är ledig så jag slipper gå ut med hunden :) som tur är..

Kram Maidi

nattugglan sa...

fina saker du hittade att ta bild på.. dendär väskan som har blått handtag , kanske har det att göra med havet då det är stenar på den..el så bara gillade hon blått;O).. Här är också disigt väder idag..

Evas Pyssel sa...

Gode tid så snygga och häftiga arbeten i ull. Jag gillar att arbeta i ull speciellt tova. Såg igår en virkad sittdyna som man tovar . Den lockar mig. Men nu är det mycket som pockar på.
Kram Eva

Rantamor sa...

Oj vilka snyggotomtar hon gör, borde nog vid något tillfälle göra ett studibesök där, men jag törs inte för jag inbillar mig att det är så många tomtar som vill följa mig hem !!!
Är det hon som håller till i Larsmo-trakten ??

Tjingelingen från Rantamor.

Pettas sa...

Tack så hjärtligt mycket för att du tog mig med till mässan:)
Inspirerande som vanligt och tavlorna är dundersköna. Det andra också men de blev favoriterna i dag.

kram
Karin

Vform sa...

Oj, så mycket inspiration du säkert fick! Hann tyvärr inte dit i år!
Tack, men räkna inte med oss efter marknaden den 29.e ... har hunnit lova annat till kvällen och det tar minst 2,5 - 3 tim innan jag är hemma ... MEN vi tar det en ny gång :)!!
Vill nog gärna hälsa på ...
Ha det bra!

Lyckoslanten sa...

Så roligt att få se! Ja, den väskan med stenmönster gillar jag också, men håller med om att jag hade velat ha annorlunda färg på handtaget! ♥︎

Snäckskalsdalen. sa...

Åmål, så många vackra saker, jag föll för det mesta. Första alstren var underbara och yllebroderierna fantastiska. Allt det andra också, jättekul att få se!
Agneta kram

Isa sa...

Va kul att se något av vad som fanns på mässan...det var alldeles säkert en riktigt bra dag. Yllebroderi e fint, men jag gör det ännu inte själv. Men man vet aldrig... för jag sa ju förr också, att jag aldrig skulle börja med mjukslöjd heller. Kul att se att tomtarna från Larsmohållet var med, de är otroligt dyra har jag hört, men fina. Vad pysslar du med själv nu då?

Janne i Fagerlia sa...

Så mye flott innen håndverk og håndarbeide :)