fredag 21 november 2014

Lappteknik

      I går kväll var vi från vår hantverkarförening på besök till Birgitta Andtbacka som är en hejare på lappteknik. Hon hade massor med fina arbeten och jag tog en hel del foton men måste förstås hålla mig till några som jag delar med mig av här.
 Den här bonaden eller tavlan vad den nu kallas sade mig att här har behövts en hel del tankearbete för att bli sådan den är. Vanligen har man ju ett motiv i tankarna när sådana blir till och det tilltalar åtminstone mig en hel del.


       Denna kallar hon svartbygget och visst ser ni det svarta huset så namnet passar perfekt

                                       Katten sitter på trappan och väntar på att bli insläppt.

                                                                  Mumin, faktiskt sagolik.

               En vacker stjärna.  Färgerna bör planeras en hel del för att få den rätta effekten och det kan hon.
     Så till sist detta jättearbete.
För ett par år sen frågade hon om vi hade små tygbitar att avvara så skulle hon tacksamt ta emot och visst var vi några som hade det. Hon skulle göra ett täcke där endast en bit från varje tyg fanns med. Här är nu över tusen små tygbitar.
Till råga på allt så är allt detta handsytt. Hon tråcklar först fast tyget på en pappbit, pressar kanterna och syr förhand fast varje bit sen tar hon bort denna pappbit. Jag själv trodde nästan inte att någon hade ett så enormt tålamod så hon är värd all beundran med sin lappteknik.

    Vaknade i morse med att det pudrats snö på backen, nästan så lite julkänsla infann sig.Vackert med snön men ändå mulet och grått.
    I morgon är det julöppning i Jakobstad så vi har varit rätt aktiva där vid Hantverkarboden den här veckan men nu skall jag ta tag i det sista inför min tripp söderut. Syster äldre och jag skall dela bord vid Stundars julmarknad på första advent så det gäller att fixa till ett och annat.
     Tack snälla för alla trevliga kommentarer ni ger här, det är alltid lika trevligt om än bara få ett litet fotspår från dem som kikar in. Alla är visst välkomna att titta in även utan spår för det är faktiskt roligt för den som bloggar när någon vill hänga med.
     Vi ses igen en annan dag. Ha det så gott.  5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Oj vilka fina arbeten ,och tusen lappar vilket tålamod.Vi har inte fått någon snö ännu ,trevlig helg ,nette

Isa sa...

Lycka till på Stundars, kul att besöka din blogg.

Janne i Fagerlia sa...

Mye fin lappeteknikk! Jeg likte aller best det første arbeidet du viser. De med de røde sirklene....

Pettas sa...

Jag är väldigt förtjust i lappteknik, kanske för att jag själv sysslar med sådan. Mycket fina arbeten som du visar, man blir bara glad av lappar på det sättet.
ha en fin helg!

Evas Pyssel sa...

Oj oj vad m,an kan skapa av små tygbitar. Fantastiskt. Jag har aldrig lockats av denna tekning, men jag beundrar dem oerhört som kan det.
Kram Eva