måndag 10 november 2014

Nästan klart

    Svårt att komma till skott med renoverandet trots att det var så lite som ett sovrum men nu är det nästan klart. Bara lite små grejer såsom en hylla ovanför sängen och byte av läslampor m.m. är kvar.
   Inget byte av möbler eftersom vi gillar våran gamla säng och till råga på allt så kom jag på om jag skulle testa min gamla ryamatta här. Eftersom jag tänkt mig svart, grått o vitt så kunde denna gula matta vara den färgklick jag behövde där. Nu var den inte så gul som jag mindes den men den lär gå an ändå. Kanske blir det någon annan liten grej i samma färg som får bli pricken över iet senare.

                                         Här testas den av barnbarnen och det blir godkänt.

   Kan tänka mig att det finns fler i min omgivning som har kvar dessa mattor. Jag vävde denna när jag gick i folkhöskola för ett rekord antal år sen. Tyvärr användes den inte under hela mitt vuxna liv eftersom det fanns allergi i familjen. Nu gäller det att testa den igen.

       Fondtapeten som vi har på ena väggen ser ut så här i närbild. Det mörka är silvrigt och tur att detta inte framträder så mycket eftersom jag inte är särskilt förtjust i glittrigt.

   Hann aldrig sätta något inlägg här förra veckan trots att jag tagit bilder så nu slänger jag in några med de isiga bilderna jag har.
     Tyckte nästan synd om träd och växter när det hängde stora klumpar med is i dem.
    Här är den stora björken full av is men allra oroligast var jag nog för min fina dubbelvita syren ifall inte isen försvann. Kan tänka mig att den är känsligare än andra växter vi har eftersom den inte riktigt skall gå i vår zon.
    Strömmen gick i flera omgångar vilket jag brukar tycka är rätt ovanligt här men nu är allt ok. Isen är borta och slasket har återkommit.
 
   Farsdagen var en trevlig dag när hela familjen med hälfter o barnbarn sammanstrålade.
I dag har två hostande flickor hållit mig sällskap och då blir det mest lek på deras villkor och pyssel förståss. I dag har målats krukor och tavlor och det är ju jag väldigt glad för ifall de blir lite intresserade av kreativitet. Passar mig perfekt.
    Ha det alldeles gott och tack för att ni tittar in. Vi ses.

 


8 kommentarer:

Rantamor sa...

Snyggt där i sovrummet, ljust det gillar jag verkligen, och visst är det otroligt roligt att få ett nytt rum...
Jodå farsdagen firar vi nog samtidigt i båda länderna, dock inte morsdagen då.

Ha det gott.

Tjingelingen från Rantamor.

Allt och lite till sa...

Snyggt! Roligt med ett nyrenoverat sovrum. Ni har valt precis samma färgskala som det blev i äldsta sonens rum här, när vi renoverade det för ett tag sedan. Det är poppis med grått just nu.
Ha det bra!

Anonym sa...

Hej på dej!
Jag ser framemot att se ert sovrum i verkligheten... jättesnyggt! Jag har också grått "i mitt huvud" men för ett helt annat rum.
Men jag måst ju kom me ett tips.... gardiner i samma färg som matta! Sku va perfekt, elo vaa??
Ha e bra i Tammerfors på lördag, köp it heim så mytji garn!
Lillsyrron

Snäckskalsdalen. sa...

Så fint det blev i sovrummet och ryamattan ser jättehärlig ut.
Vilka fina bilder, dom andra också.
Tänk att ni har björnar som vankar omkring, då hade jag nog också passat mig lite extra, dvs jag hade nog inte gått så långt in i skogen då...
Agneta kram

Hantverkarglädje sa...

Ja visst lillsyrran, vi har nog en samma tanke om gardinerna bara jag hittar de rätta och tack för kommentaren.

Lyckoslanten sa...

Du har mycket på gång där! Varför byta ut möbler när de är i bra skick! Härligt med barnbarnen där och intressant med Tammerforsresa. Du berättar säkert sen hur det var! ♥︎

Pettas sa...

Så snyggt det blir/blev!
Undrar när vi ska komma till skott med tapetseringen av sovrummet. Tapeterna finns men...;)
Mycket fina isbilder. Så kallt har vi inte haft ännu

Isa sa...

Visst, jag tyckte ju förstås att hyllan skulle va gul...alla är vi olika...