söndag 14 juni 2015

"Heimlaga"


        En "kör sakta" skylt kan behövas även på mindre vägar ibland, så också här hos oss. Jag har länge tänkt att göra ens skylt trots att vägen förbi oss är rätt liten men med barnbarn som leker och busar här ibland så kändes det som att jag måste skrida till verket. Här kör bönder, villabor och byggjobbare förbi.
   Äldre sonen fixade till en plåt och sen var det jag som målade den. Konturerna av lilla My hade jag hämtat från nätet. Sist var det mannen som satte den på rätta stället.
 Lilla My tycker jag är en tjusig dam trots sin barska min men visst passar hon här på denna skylt om inte för annat så verkar hon mena slå näven i bordet om inte ordern följs. Nöjd är jag att den äntligen är klar för redan märker vi att trafikanterna tar det försiktigare och det var ju meningen.Hemmagort till en viss del är också detta mjuksmör. Sen det i affären började finnas bredbart smör med oliv eller ryps så blev jag en vän av detta för det låter ju så hälsosamt men när man läser närmare på förpackningen så är det en väldigt liten del av ryps eller olivolja med där.
         En dag berättade ena sonhustrun att hon fixar till bredbart smör själv med att låta smöret mjukna och sen tillsätter olivolja eller rapsolja i matberedaren. Ja detta måste jag också testa så jag tog 1/2 kg smör och 1 1/2 dl olivolja och körde ihop detta och resultatet blev jättebra. Numera fixar jag 2 paket smör åt gången men visst kan man göra mera medan man håller på.  Alldeles ok tycker även mannen.
    Denna gång testar jag med olivolja med ett paket smör och rypsolja med ett paket smör för att om möjligt märka skillnad i smaken.

   En hel dag med jobb vid sommarstugan i dag inför midsommarfirandet för vi hoppas ju som alla andra midsomrar på en ljuvlig värme. Inte tror ni väl att det just nu regnar hos oss, jooooo det gör det ju som vanligt denna sommar. Ännu tror jag på att den riktiga sommaren kommer någongång. Ha det alldeles gott alla ni som tittar in. Vi ses.


3 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Jisses så smart med smöret. Måste prova !! Och skylten också. Ibland får man ta tag i SAKER själv. Vid vår byskylt hänger vi varje år en blomampel trots att den blir stulen den ena gången efter den andra. SKIT !!!! I år är blomampeln preparerad med blommor OCH nässlor. Det ska i alla fall inte bli roligt att stjäla den.
Ha en skön vecka. Kram Eva

Isa sa...

Jo du det var intressant med smöret. Jag skrev redan av mängden, för att senare ta och prova. Jag tycker ju mest om riktigt smör, men tycker det är synd att det är så hårt och inte kan man ju ha det att stå framme jämt. Tackar så rysligt för tipset. Vi får väl nog vänta tills efter midsommaren på någon sommarvärme. Tur att man har spisen att elda i emellanåt.

Vesna Grudnik sa...

oooo super idea:))) nice garden:)))