onsdag 3 juni 2015

Min naturliga rabatt

    Den här rabatten blommar allra mest här hos oss. Vet ej om jag är tvärtemot alla andra när maskrosorna i gräsmattan inte stör mig alls.

 

  Först och främst så blommar de ju rätt tidigt när  vi ännu inte hunnit bli så bortskämda med färgsprakande blomster och sen när de blommat ut och stjälkarna klippts av med gräsklipparen så finns dom liksom inte mer. Jag gillar dom faktiskt lite grann. Brukar tänka att om vi såg en åker med maskrosor utomlands och de inte fanns här så oj vad vi skulle tycka de är vackra. Dom är ju rätt envisa också att bli av med så enklast att bestämma sig för att gilla dom.

     Vårt lilla körsbärsträd som står i full blom och jag bara hoppas och önskar att det skall ge mig några bär i år. Vi har nämligen inte fått några på detta lilla träd ännu.


   Ni har säkert sett massor av bilder på körsbärsblom redan men jag kan inte låta bli att slänga in fler bilder här för de är ju så ljuvliga blom.

     Saskatonbusken är i full blom också men i fjol försvann fåglarna med bären innan vi ens hann se dem mogna så i år blir det möjligen en fiberduk eller annat över om det börjar visa sig bli några bär.
     I måndags var jag till min gamla hembygd och då förstås även till syster yngre. Hon har lyckats få tag på både ämbar, gryta och kastrull i den gamla röd-gula färgen. Det blev en synlig och trevlig färgklick på terrassen tycker jag.

   Tidigt på lördag morgon sätter vi oss i bussen som tar oss till Jyväskyla på en dagsresa. Trädgårdssällskapet är duktig på det här att ordna en och annan tripp. Tror att vi får se mycket intressanta trädgårdar då.

     Hej svejs till er alla och ha det så gott.

 

6 kommentarer:

Slottshuldra sa...

Så heldig du er som har en hage full med løvetann. Har du prøvd å lage løvetannsirup? Det er jo himmelsk på is, pannekaker.... :)

nattugglan sa...

Ja gamla saker är fina! Min syrra hon samlar ju på allt..o hon har en del i just i den rödagula färgen o så i den gula med grön kant..Oj jisses så många blommor ditt lilla träd hade.. vi har ju också två körsbärsträd o faktikst ganska många blommor.Samma sak i fjol o sen kom det nå "skråttar" som åt opp blommorna.fick 1 ynka körsbär. ha en bra resa

Isa sa...

Kul, hoppas det blir en trevlig resa. Min syster har nu en ny husbil, borde fara och titta. Faktiskt fint med alla blomster nu jag gillar också dina blomsterbilder. Och mina gula rosor, de blommar också, lite harmset att de förökar sej i blombänkarna också, fast jag är nog som dej, att jag gillar dom lite. Kolla på Tove Kerstins Hage, och visst, där fanns en hel del att se. Just nu har vi gjort en ny bänk igen, den ska till en present, annars så har jag inte så mycket drivved, men mer av gråa plankor. Jo du, nu ska jag ut och kolla om några insekter är i farten...

Evas Pyssel sa...

Det blir mycket blommor och fint nu på bloggarna precis som i verkligheten. Man vill föreviga allt så man kan njuta av det på bild sen. Vi har haft en sommardag idag, 22 grader. Äntligen frukost ute.
Tack för tipset med Picmonkey. Jag kände inte till det, men jag ska sätta mig en dag och kolla det programmet ordentligt. Jag använder Picasa , men det finns inte så många variationer att placera bilder. Och jag tycker det är knepigt att få bra storlek. Man lär så länge man lever heter det ju.
Hoppas du får en trevlig helg. Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Jag håller nog med dig, maskrosor är jättefina! Och vi som ingen gräsmatta har utan bara lite små vägkanter, där gör den sig förträffligt! Och dom försvinner ju sen, så....!
Vilka fina byttor!
Agneta kram

Pettas sa...

Naturliga rabatter passar mig bäst här där jag bor och lever, men hos någon annan skulle det förmodligen inte se lika bra ut med denna bohemträdgård. Tur att det finns olika trädgårdar, olika möjligheter.
Jag har likadana kastruller med paprika, chilipeppar och basilika i.
Ha det gott!