lördag 30 maj 2015

Nya rabatten klar

     Kallar den här rabatten för den nya trots att buskarna redan funnits där ett par år utan rabatt. Det blev så att denna rabatt formades enligt hur aroniabuskarna redan var inplanterad.
    Vi ville (läs jag) ha det lite snyggare och enkelt att sköta runt om dessa buskar. Det är ju förstås mannen som gjort  stensättningen och sådant blir alltid bra eftersom han är så noggrann med det han gör. Han tog bort det översta gräset och så satte vi tidningar under och bark ovanpå.
    Tänker mig att det blir att ge en nypa mera gödsel varje sommar för att barken stjäl kväve och sen kanske man bör öka med lite bark varje vår.

    Detta är tänkt som ett litet avbrott mot lilla vägen men ändå inte som ett riktigt insynskydd.

      Det fanns redan tre st aronia buskar, ett syrenträd och en liten syrenhortenisa på plats men nu har tillkommit två pionbuskar.

     Här har dagliljorna fått flytta från den andra rabatten som ni ser bakom. De blev nämligen alldeles för höga så mitt i sommaren så syntes inte ens mitt lilla träd där vid stugväggen.


 
Så fick även fågeln och porten av den gamla brunnsringskanten följa med från andra rabatten. Vet faktiskt inte varför jag är så förtjust i min fågel och port men de skall hänga med här nu ett tag till.

      Här är meningen att vår koleldade grill skall stå men tanken är ju förstås att busken här skall gömma den lite senare.

     Så här ynklig ser nu den gamla rabatten ut utan sina dagliljor men även de här skall väl växa till sig.

      På ena sidan av ingången finns nu klätterhortensia. Där fanns förut en klematis som varje år fick ohyra som jag inte alls gillade.
     På andra sidan om ingången är nu nyplanterad en klätterros. Gräslöken som tidigare funnits där fick  stanna kvar. Ganska bekvämt att ha gräslök vid trappan men jag får se vad jag kommer att gödsla med för jag gillar inget annat än naturgödsel till det som vi skall äta av.

    Gamla rabatten är nu  utsmyckad med en vit fågel och sen kaffekopparna som redan ståtat där i flera somrar.
      I går var jag hela dagen vid Hantverkarboden och med ännu ett år till på nacken så spisades prinsesstårta med de allra närmaste på kvällen.
     Sol och hyfsat väder i dag och jag sitter inne med datorn just nu men man får skrida till verket när andan faller på även med bloggandet. Tack alla som fortfarande har intresse av att titta in på min blogg och extra mycket tack för kommentarerna. Ha en skön helg alla ni som tittar in. Vi ses.
   

4 kommentarer:

MalinSj sa...

Fina små detaljer du har i trädgården. Och en riktigt duktig man som tydligen inte slarvar, ge honom en eloge.

Evas Pyssel sa...

Vad läckert med rabatten i den formen. Och så många kul dekorationer. Det piggar upp rabatten. Visst är det roligt att snygga till och pynta i trädgården. Sen måste jag fråga dig hur du gör din stora fina header.Ha en fin söndag . Kram Eva

Janne i Fagerlia sa...

Dette ble flott. Supert med kaffekoppdekor i hagen!

Isa sa...

Händiga män är bra att ha och älska. Era blomsterland blev ju perfekta. Jag har också en klätterhortensia, det tog ett tag innan jag visste var den ville va. Men nu har den sitt rätta ställe. Hoppas den blommar i år, har din blommat än? Oj så det blåser...