tisdag 26 maj 2015

Bären blommor.

                            Ja inte alla förstås men de vita, gröna och röda vinbären, de blommar.
   
      Under promenaden i skogen blev jag överlycklig när jag fick se vad blåbären hade mycket blom. Får bara hoppas att det inte är hela sommarens regn som häver ner här nu på våren men så verkar det i alla fall.

           Återstår att se hur det sen lyckas med både värme och bin som också måste klaffa.


   Med allt regnande så bör ju något vara på gång inomhus också. Som ni ser så är textiltryck på gång just nu efter som mitt lilla lager börjar sina och sommaren är emot.


         Verkar som jag inte riktigt hinner syssla med något nytt hantverk nuförtiden men hantverkandet är ju inget måste så det får bli som det blir.
     Ni har säkert lagt märke till den senaste veckan att jag inte ens prioriterat bloggandet. Nej nu är det utomhus jobb och annat som står högst på listan. Som jag redan antydde i ett tidigare inlägg så har vi grejat om lite här nära trappan och uteplatsen men det skall jag visa en annan gång  när jag lyckats ta  något foto.
     I kväll sådde jag lite av de sedvanliga grönsakerna, morot, dill, persilja, sallad och kålrabbi. Det blir ju inte satsat på några nyheter numera men det går an med detta lilla jag har.

    I går kväll hade vi en lång medlemsträff vid Hantverkarboden och vi var så himla glada att det kom så många medlemmar eftersom vi skulle diskutera, planera och göra upp listor vem som gör vad då vi ordnar  sko och bältes utställning under Jakobs dagar där vid Hantverkarboden.

    Tänker sätta mig och  renskriva en del från gårdagskväll nu så det säkert blir gjort för tiden verkar ju bara flyga iväg .  Ha det alldeles gott, vi ses.4 kommentarer:

Mina fotostunder sa...

Så bra med hantverk inomhus när vädret inte är så bra ute!
Fina saker du gör!

Black Iris sa...

Ja, man får passa på att vara ute de stunder som det går..
Här verkar våren ha stannat upp helt och hållet. Det blåser, regnar och är kallt.. Hoppas att sommaren kommer snart nu..

Kram Maidi

Isa sa...

Jo du, vi håller på med en del lika saker. Jag fryser än, och väntar på värmen. Däremellan virkar jag och målar, och pysslar med ett som annat. Just nu har vi också kaklat om bastugolvet och anlagt ett nytt jordgubbsland. Det är mycket nu. Hinner knappt blogga. Men nu blev det lite kyligare idag, såhär på eftermiddan. Fina tro hopp och kärlek dukar. Jag har nog också tryckt tyg i mina dagar, men det var ett tag sen nu. Vad har du för färger, ska de strykas fast, finns de i stan? Ha det så bra, tids nog kommer väl sommarvädret...

skapa och inreda sa...

Så mycket härlig inspiration jag hittar hos dig, njuter av alla underbara trädgårdsbilder.
När jag såg den otroligt fina tårtan så blev jag så glad, den var ju så vacker att titta på och skulle verkligen passa även till mig.
Roligt att du också virkar ugglor :)
Önskar dig en fortsatt trevlig sommar.
Annika