fredag 15 maj 2015

Garn och växter

     Som om inte syster yngre och jag redan skulle ha gott om garn så hade vi på varsitt håll inhandlat en hel del i vackra pastellfärger.
   
     Eftersom syster yngre med man kom  på besök så var hennes garnkorgar med ifall vi behövde byta någon färg, det var nämligen samma sorts garn vi hade. Visst blev något nystan bytt men vi håller ju också krampaktigt fast vid garnet vi köpt, ha,ha.

     Efter en halv natt med stickning och virkning och några timmars sömn så bar det av till Blomqvists i Lepplax.

     I regn och köld som isade fingrarna en hel del så vandrade vi runt och fann som vanligt en del nyheter, frestande men bäst att vara observant på det här med zoner om man vill vara säker på det man planterar.  Under den tiden jag ville testa ett och annat så var det visst en del som inte alls ville leva i vår zon och numera vill jag bara att växten skall växa och trivas, inget testande så att säga.


     Den här enrisbusken på stam har jag inte sett tidigare. Blev helförtjust i den  men kändes också som att den inte passade in i våra planteringar.


       Vet faktiskt inte vilket träd eller buske som bar denna lilla skojiga blomma. Knäppte den bara då den var så vacker.

              Bra att de bjuder på kaffe i  lilla stugan för värmande dryck det behövdes nog denna dag.

     För min del och även mannens så blev det plommonbuske med gula plommon, "mini"berberis och ett par bondpioner. Buskarna är redan planterade men då var det mannen som höll i spaden. Pionerna måste vänta ett tag till dess att deras ställe är i ordning. Värmen den lär ju dröja fortsättningsvis så inte blev det så tidig vår som alla väntade.
   
    Hoppas ni alla har det skönt i stugvärmen. Vi ses och ha det så gott.
     
     

6 kommentarer:

Pettas sa...

Ja, det är nog stugvärmen som gäller nu. Trodde först att ditt inlägg handlade om växtfärgning av garner men så hamnade jag på någonting annat trevligt och vackert istället.

Ha en skön helg med varma kläder på!

Allt och lite till sa...

Härliga garn! Skymtade något vackert virkat också där under alla garnnystan.
Till Blomqvists har jag också planerat att åka någon dag, men både våren och jag kom av oss med trädgården, när det inte gör annat än regnar. Men nog blir det väl bättre väder så småningom.
Ha en skön helg!

nattugglan sa...

ja fy vad kallt det är.. Jag va rädd att igårkväll att alla växter skulle frysa"ihjäl".. så jag la fiberduk över blåbären som har så många knoppar..även havtornen.Det va bara +1,2 då jag gick till sängs.Ser kallt ut idag å, men det håller nu opp o det är ju bra. Säkert mycket trevligt ni såg där vid Lepplax.Syrran o jag brukar va dit en gång på våren, men än har vi inte varit dit.Jättehärliga färger ni har där i garnkorgarna, vad månne det bli av dessa nystan?? Du får visa sen ;O))) ha en bra dag!

Evas Pyssel sa...

Så härligt att se garnen så där i olika korgar. Det är ju faktiskt en inredningsdekoration så väl som någon. Fick väldig lust att sortera upp i mina backar.
Kram Eva

Lappeklipp sa...

Ja men nog är det ju tur att "garn-zonen" sträcker sej ända upp hit till kalla Österbotten också, man får handla precis vilken färg och kvalité som helst och ändå övervintrar de :o)
Kör hårt med nystanen i stugvärmen, kommer säkert mycket fint att visa på bloggen din sen kan jag tänka!!!!

Janne i Fagerlia sa...

Så mye fint garn i vakre farger!