söndag 3 maj 2015

Klänning från sjuttiotalets början.

     Inte väntat men inte helt överraskande heller när syster yngre välkomnade oss till födelsedagsfest iklädd sin svärmors klänning från sjuttiotalet. Det skall visst vara syster yngre för att våga sig på sådant. Helt passande och snyggt.
    Ja visst var det krimplene (vet inte ens hur det skrivs) som gällde på den tiden. Inte riktigt trevligt tyg men så hållbart att jag tror knappast att något plagg blev utslitet.

                                 Stråveck och överkädda knappar, kanske kommer det igen.

    Tårtan, ja den var jättefin med sticksöm som sig bör när det gäller syster yngre. Dessutom var det vårt gudbarn som gjort tårtan så visst vet vi vem vi kan anlita när så behövs.

     Dukat till fest i glasverandan och där trivdes vi minsann. Inte lång stund som de värmande lamporna behövde användas. Ljudvolymen var dessutom på topp.

    Till sist fick vi varsin bok Dansminnen av Margareta som själv är en av skribenterna.  Detta är en ny bok om dansminnen så visst blir man lite nostalgisk. Tack Margareta för den boken och tack Eva för en fin fest som du hade för oss närmaste.

    I går kväll var vi även på ett födelsedagskaffe med en hel del gott bakverk så nu blir det nog att ta det lungt på den fronten ett tag.

   Ha det gott alla som kikar in. Vi ses.

7 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vilket festligt kalas! Vilken tårta! Jag förstår inte att det finns dom som kan göra så fina tårtor.....urläcker!
Och ja, visst var det krimplene man hade och vilket supermaterial. Jag undrar om dralon var nåt liknande för vi har en verkligt urgammal (tidigt 1800 tal eller nåt sånt) träsoffa och den klädde min mamma om vid den tiden och det tyget är lika fint idag. Vad som hänt är att materialet som är under tyget blivit lite tillknycklat, det kan man se. Nej, sådana tyger finns inte idag.
Så roligt med en bok också och så vackert dukat det var!
Agneta kram

Nette Cecilia sa...

Åh ,så vacker klänning vilket jobb men så gjorde vi förut .Så härligt kalas och vacker tårta ,det där med dansminnen tänk att dom inte får uppleva det mera ,kram Nette

Black Iris sa...

Vilket härligt kalas ni var på. Så tufft att använda den gamla klänningen. Fin är den men blev det inte väldigt varmt i de där tygerna?

Kram Maidi

Vesna Grudnik sa...

nice dresss:))
nice cake:)))

Evas Pyssel sa...

Vilken fräck klänning och vilken häftig tårta.Såklart blev det ett häftigt kalas också.Det är gott att väcka nostalgiminnena till liv.Det var mycket som var bra och fint förr.
Kram Eva

Högagärde sa...

Färgen var ju hur läcker som helst på den klänningen.

Elisabeth

Mina fotostunder sa...

Vilken fin fest och vilken vacker tårta och handmålade kaffekoppar! Klänningen var ju underbar i ett skrynkelfritt tyg! Så mycket kläder man sydde av crimplene på den tiden. Ja, å dansminnen ... underbar nostalgi från den tiden det dansades överallt.
Ha en bra dag!