onsdag 20 maj 2015

Lite förändringar utomhus

     Nu äntligen kom vi till skott med detta projekt som varit inplanerat i flera år, så blir det kanske ju fler år man får på nacken att man skjuter jobb framför sig.
    Vi hade redan tidigare planterat tre Aronia och ett syrenträd som lite insyningskydd eller avgränsning vad man nu skall kalla det eftersom vår myshörna är här strax intill. Tanken blev senare att "inhägna" detta med kantstenar och bark som är så inne nu.
    Tänker som alla andra att jag vill ha det lättskött så få se om det sen fortsätter så. I alla fall tycker jag det är rätt snyggt när det är rikligt med bark vid olika planteringar.
    Nu har jag ju en perennarabatt strax intill också och skulle gärna ha bark även där. Jag undrar om det är någon som vet hur det passar med bark i perennarabatt? Jag vet ju att barken stjäl kväve så man borde gödsla mera men om barken även gör det surt vet jag ej. Kanske måste jag googla på detta.

   Ny drivbänk har också kommit till här eftersom jag har en riktigt händig och "ibland" tjänstvillig man. Nu är drivbänken hälften mindre än tidigare så det går åt rätt håll. Ny sådd här men nu växer bl.a. squase och rädisor så det knakar. Salladsfröet ville inget så det får bli under fiberduk.

    Mycket borde vara på gång mellan alla regnskurarna så här års men viljan tryter en del med detta väder. Inomhus är linnedukar med THK på gång och dem kan jag utan och innan så ingen planering behövs för detta.
    Ha en bra dag trots detta ihållande regns. Vi ses.

5 kommentarer:

nattugglan sa...

Ja jisses så är det här å.. olika projekt på g men som sen aldrig vill bli av.Men detdär ser bra ut.. Bark har jag på vissa ställen o visst är det bra, nu skall jag nog köpa mera av det o fylla på där jag har mina havtorn.
Drivbänken ser bra ut också. Jag har också en några drivbänkar.. med glas över, men det växer sakta för det är så himla kallt.. nu har vi en värme på +9.. men de dagar då det regnat har det varit +4... brr. o snart är det juni, jaja sen får man fråga sej , vart tog sommaren vägen... kram

Lyckoslanten sa...

Där händer det hos dig! Önskar jag kunde börja så blommor, men måste få hjälp att byta jord... och komsi, komsi sol och värme!
Lycka till med alla dina projekt! ♥︎

Anonym sa...

Ja, det var ett projekt! Ser ut att bli jättefint. Det är alltid roligt att på våren göra lite nytt, planera och dona. Här i Wales skiner solen idag. Ja, det är faktiskt samt!
Ha en trevlig pingst!

Snäckskalsdalen. sa...

Det är kul att ordna till det i trädgården lite! Ni har ju redan så fint, men det är kul att ändra lite. Och jag håller med dig, nån större lust att greja har man inte i det här vädret, för nu är det för tråkigt.
Agneta kram

Janne i Fagerlia sa...

Dette blir flott. Det er mye hardt arbeide bak slike prosjekter, men når det endelig er ferdig får man lønn for strevet.