torsdag 5 januari 2017

Rolig halsduk för minstingen

      Fick se en skojig o rolig halsduk i går när minstingen var på besök. Halsduken var virkad i ränder och med en typ mormorsruta i var ända. Sedan var ögonen virkade o näbben virkade och fastsydda. Fötterna var av tofsar. Passade perfekt åt en liten gosse.

                                    Det var hanns mormor som gjort den, således inte jag.

      I går fick jag äran att vara frisörska till minstingen som fyller ett år på lördag. Det var nog det svåraste uppdraget jag fått som självlärd frisörska. Gossen uppförde sig väl men jag var livrädd att sätta saxen på fel ställe. Allt fick bra men hur frisyren ser ut i dag törs jag knappt tänka på.

    I handarbetsväg håller jag just nu på med pulsvärmare och sockor men det händer inte särskilt mycket. Stickar bara nu och då när andan faller på.
    De här självrandiga sockorna är beställda av ettan men jag vet med all säkerhet att hon har gott om sockor som hennes mormor stickat. Tror det var nog det tjusiga garnet som hon såg som gjorde att hon behövde ett par. Detta betyder att också tvåan bör få ett par och kanske trean (lillgossen) och kanske också fyran (minstingen). Hur som helst så skall jag söka mig till mitt målarbord en stund nu innan jag parkerar mig framför TVn med sticksömmen. Önskar er alla en njutbar kväll i stugvärmen nu när kölden anlänt på riktigt. Vi ses.
   
 

3 kommentarer:

Verro sa...

Fina! Nog har hon säkert användning för ett par till, eftersom hon tappar bort en socka här och en där.

Vform sa...

God fortsättning till dig också!
Vilken trevlig halsduk :) Och sockor behövs alltid!
Tänkte nog hinna sticka jag också ... meen ...
Sköt om dig i kölden!

Janne i Fagerlia sa...

Så artig skjerf med ugler. Har ikke sett noe lignende tidligere.

Ønsker deg et kreativt nytt år!