onsdag 18 december 2013

Lite hemgjort


     Amaryllisen som blommat här hos oss två  gånger tidigare bjuder mig i år på sin blommning precis då jag ösnkat den skulle blomma, så här strax före julen.
    Kan knappast kalla en blomma för hemgjord men  hem uppdriven kanske skulle passa eller finns det något bättre ord för detta? Jag är faktiskt riktigt glad att den blommar just nu för de som jag drivit till blomning år från år så vill vanligen bli försenad till julen men i år lyckades det perfekt. Fyra till är på kommande men det återstår att se om någon av de andra alls hinner till julen.

     Torkat blåbärsris blev väldigt vackert i en ordentlig kruka. Knappast passar det att kalla torkat ris för hemgjort men det är ju inte inköpt heller.

     Vitvinbärs vin, det kan man minsann kalla hemgjort. Förresten vet ni att vita vinbär blir mycket bra att göra själv till vitt vin. Vi har fyra buskar vita vinbär och ibland gör vi vin av dem. Några kilo vita vinbär, 1-2 paket russin och några kilo socker +jäs ingredienserna förstås blir ett riktigt gott vin enligt vår smak.
    Även pepparkakorna kan man visst kalla hemgjorda, de bakas ju så här års i snart varje hem. Bara doften av dem känns riktigt härligt.

   Hos oss är inte särskilt mycket julpynt framme ännu men som som ni ser så har vi julblomma, blåbärsris, vin o pepparkakor, en god början i alla fall tycker jag.
    Tack för snälla kommentarer och alla gånger ni kikar in. Ännu är inte julen här så vi ses säkert igen före dopparedagen. Allt gott till er.

9 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Hemgjort, helt klart - alltihopa!
Och tänk att dom goda vita vinbären kan bli gott vin, det tror jag stenhårt på för det är dom godaste vinbären, tycker jag.
Fantastisk amaryllis! Helt ljuvlig.
Här är det inte heller så mycket julgrejer framme ännu.
Agneta kram

Vform sa...

... PLUSS allt du målar, syr och pysslar med !!!! ALLT är hemgjort!
Du är kreativ du :) Jättefin blomma!
Jag har faktist inte så mycket av "mitt eget" här hemma ... det blir liksom inte av att dekorera med det :) Jag har avslutat "säsongen" nu, fick färdigt beställningarna igår!
Ha en skön väntan på jul!
KRAM ♥

Evas Pyssel sa...

Vita vinbär....det ska jag plantera. Vi hade en buske förut ,men den trivdes inte. Nu har jag en röd istället. Din amaryllis är ju helt sagolik och den hade nog en almanacka inom sig.
Kram Eva

Anonym sa...

Det ser ju riktigt proffessionellt ut. Jag kommer på besök i januari o då ska vi ha roligt.
GOD JUL! Syster äldre med man

Nette Cecilia sa...

Härligt med hemgjort ,vi gjorde vin förut också men har blivit mer bekväma nu och köper ,kram nette

Stubbetufsa sa...

Amaryllisen er flott!
Du er i skikkelig julemodus nå!
Ha ei fin førjulsuke!

Unknown sa...

Tack för att du besöker min blogg. UNDERBAR blogg på dig ♥

Pettas sa...

Vilken jullycka att få amaryllisen att blomma när det ska eller förväntas göra det. Visst kan du kalla allt du gör för hemgjort. Absolut.
Ha en fin helg
Karinkram

Rantamor sa...

Allt du gör blir ju hemmagjort och jag ska vänta på min tomte...
Skulle tro att era barn är hemmagjorda också...???
Hur tänkte jag nu inte kan du ju ha varit på en julmarknad och hittat dom ????

=) =)

Kom in till mig å RÖSTA Rantamor är i fotofinal....

Tjingelingen från Rantamor som röstfiskar.....ä d fult ???