söndag 6 november 2016

Egentillverkade julkort

   Att själv tillverka julkort är ju en rätt rolig grej men för mig har det under årens lopp blivit endast ett och annat plus att jag broderat Tro Hopp o Kärlek på några st. Hade inte tänkt mig att börja även med detta men att samla på lite "skräp" då och då så vet man ju aldrig vad det blir.
   Väggkalendrar med vackra motiv som jag inte på något vis förmått mig att slänga blev nu plötsligt till rätt trevliga julkort. Om jag "tex" säga det så är jag helnöjd med dessa eftersom det är så fina naturmotiv från grunden.
       Lite utsmyckat med tomtar eller renar på passande plats så blev det helt ok. Därtill blev det silver eller guldkant med matchande God Jul och ännu lite glitter där det passar. En kalenderbild räcker vanligen till fler kort men man måste skära ut dem och vara exakt för att det skall bli bra.
   
       Kom just hem från 40-års kalas där tårta och annat lät oss väl smaka. 10- nu så jag tänker mysa framför brasan. Ha det gott, vi ses.

5 kommentarer:

Lisbet sa...

Fin idé!
Jo, skönt med brasa nu. Kanske jag också skulle...
Har ett barnbarn här nu, lite pysslande ska det bli!
Ha så bra!

Skaparglädje sa...

Supersnyggt, och så smart att återanvända gamla kalendrar.
Kram från din bloggvän Anne-Lie

Äventyret framtiden sa...

Fina julkort! :)
Jag brukar också göra mina egna julkort i den mån jag räcker till för det.
Det är så mycket roligare och då blir det en del återvinningskort, för man sparar ju på det ena och det andra och så blir det någonting av allt det sparade.
I år blir det bilder ur gamla veckotidningar, tror jag.

Unknown sa...

nice😍

Evas Pyssel sa...

Återbruk är toppen . Julkorten blev jättefina.
Kram Eva