fredag 29 mars 2019

Veckor i söderns sol

     Tre veckor i skön värme på Teneriffa gjorde gott. Hotell överallt ni vet men inga hotellbilder denna gång. På de resor vi gjort här och var ligger mitt allra största intresse på naturens formationer, växter och dyligt. Denna gång var vi på utflykt till Teide som nog alla  känner till. Vi har inte varit dit tidigare så det var verkligen intressant.
                                         Lite olika lavabilder men här överst syns vulkanen.

     Svart lava som verkar nog ge näring eftersom här växer en hel del. Jag är nog inte så kunnig på det här med lavan men högre upp var det nog trädlöst landskap.
                                                              Häftiga formationer.




                                                     Det fanns vit, röd och svart sand.

         Högt uppe fanns en forskningsstation. Missade inom vilket område forskningen pågick.

                                På samma utflykt fick vi en snabbinblick även i Puerto de la Crus.

      Där fick jag se en Kamelia som blommade, ett träd om än i mindre modell. Kom att tänka på då vi för många år sen besökte Madeira, stora träd var fulla med vita eller rosa "rosor" och det var Kamelior. Nöp då två skott och lyckades få ett att slå rot men den trivdes inte hos oss för den fick ca tre nya blad varje år och efter tre år slängde jag den.

     När vi går till Mercadona för att handla går vi vanligen genom en liten park eller kan man säga grönområde. Där växer rosépeppar på de här träden. I början på mars då vi brukar vara där så är de vanligen rosa färgade men denna gång var det bara blom som ni ser. Våren var då aningen senare i år där om man såg på rosépepparn.
                        Så här ser annars rosépepparn ut där och de doftar peppar som sig bör.

      Här har funnits en Benjamin fikus som heter duga. Endast en gren fanns liv i fortfarande så även för träd gäller det att kämpa så länge det går.

          Mannen sitter o njuter av solnedgången. Blev mörkare bild än vad det egentligen var.

       Dessa blommor är så otroligt vackra men jag vet inte vad de heter. De blommar på fullstora träd så kanske någon annan vet namnet på dem.
     Vi tog oss en vandringstur upp efter berget eller lavahögen, vad det nu är ha,ha som finns ungefär mellan Los Christianos o Las Americas. Lite kämpigt men sen fin utsikt åt alla håll.

                          Nere i "dalen" där bodde någon billigt, skyddad för väder och vind.

        Jag har spanat in olika palmer och det finns faktiskt rätt många sorter men den här är nog den konstigaste. Den liknar mest en konstgjord grej men går man nära så är det en palm med blad i toppen.
      Har ni sett så vackra flaskborstar? Dessa träd är ju väldigt vackra med alla sina röda struntar.

     Trillingblomman inte att förglömma för den är nog den mesta färgprakten som finns.

     Fattar inte riktigt det här med både röda o rosa  blommor på samma kvist. Verkar nog som människan haft finger med i spelet här. Vackert ändå hur det nu än  blivit så här.

     Här en jag kallar till stillegubbe. Denna gång såg vi bara en av dessa. Han sitter helt orörlig men när vi slänger 1e till honom då rör han sig. Tungt jobb tror jag.

     Karnevalen gick av stapeln denna gång, alla i fin skrud. Ljudet av trummorna är tyvärr så enormt att man tror örhinnan skall spricka.

     Laddat upp här med papaya som man annars inte lyckas få köpa tillräckligt mogna hemmavid, jättegott.
     Märker varje gång att maten nog är billigare i Spanien än här, då både i affär och på restauranger. På fler restauranger får man t.ex. trerätters middag för 9,90, inte att klaga på alls för var kunde man få det här. Man får välja från en viss meny och inte alls dåligt.
   T.ex. denna räkcocktail som förrätt, broilerfile med franska och lite grönt som varmrätt och flamberade bananer som efterrätt. Jag är då helt nöjd med detta men är man tre veckor så känns det helt ok också att göra en del mat själv.

    Hemma igen sen tre dagar och glad att våren är på gång. Energin flödar som det brukar efter såna slapparresor men ack hur länge, tror inte det håller i sig så värst länge.
    Lite förvånad själv att det blev så många foton här. Tycker att jag varje gång sett allt så det inte finns något intressant att fota men där hade jag tydligen fel.
        Önskar er alla en skön helg och kika gärna igen här när intresse finns. Vi ses.













5 kommentarer:

Karin Eklund sa...

Härligt att få sw bilder från Teneriffa!
Vi var där senast i början av september-18.
Det är faktiskt världens största solobservatorium du har tagit bild av.
Den vita palmen ser märklig ut; nästan som målad.
Ja, man får energi av att tagga ner lite grann och nu kommer våren i möte.
Ha en fin helg!

Hantverkarglädje sa...

Tack Karin för att du hängt med lite mera och visste att det var solobservation det handlade om-

Barwitzki sa...

Tre uker Teneriffa... herlig. Takk for vakre bilder. Jeg har glede å se.
Hilsen til deg. God helg. Viola

Rämmengården sa...

Så underbart det hade varit med lite värme. Våren är på gång här men ingen riktig värme ännu. Fina bilder. Ha en fin dag kram från Nina

Marit Johanne sa...

Takk for at du delte fine bilder! Jeg synes det er spennende å se hvor mye flott som finnes, blir glad av å se på det. En kan ikke alltid reise og se overalt selv. Da er det fint å se hva andre har sett og opplevd. God vår på ditt hjemsted!