lördag 20 februari 2021

Förstorade byxor

      I dag har jag äntligen fått klart det som var meningen för flera år sen. Ni vet säkert alla att man ibland råkar köpa för små kläder, krymper i tvätten eller så blir vi själva större.

     Nu var det så för min del att jag köpte lite för små byxor. Det fanns nämligen inte en nr större denna gång och jag kikade om de gick att fälla ut lite, ja ca 1/2 cm i var sida. Assit o ingenting egentligen men med lite trim på mig själv så skulle de passa. Jo de gick på mig men aj så stramt överallt. Har således grunnat på hur jag skulle få dem endast lite större eftersom det var de absolut bästa byxor jag har. Från början var det lite finare dyrare byxor, rätt stadiga men ändå stretchiga. Bara jag nu kunde få använda dem så här i vardags slag tänkte jag.

     Tänkte till och fick idén att sy in en spets eler band av något slag  i sidorna. Letade olika band men fann inget som föll mig i smaken.

       Kom då på att jag har ju svart lingarn och virka kan jag, varför inte  virka en smal spets.


     Klippte tyg från ett par gamla byxor och sydde sen den svarta spetsen på. Sydde sedan fast remsan i sidorna och pressade.
 Som finbyxor borde det varit en skirare spets men jag ville ha dem till varje dag byxor så virkade med tre dubbel lingarn eftersom det var väldigt tunt.      Här ser ni en skymt av att jag även ökade linningen med 2,5cm, inte snyggt precis men det går an. Skarvet med det gamla tyget gömde jag i undre delen där knappen sitter.


       Lite speciellt kanske men man behöver ju inte alltid satsa på det gamla vanliga. Nu är de helt klara och jag är så nöjd att det äntligen blivit något av dem. 

Bilderna är inte helt bra, blev lite fel färg. Byxorna är ju svarta och spetsen lite annan svart men ser för ljus ut här  på bilden. Särskilt den sista bilden som är tagen lite från sidan luras en del eftersom  ena benet ser stort ut och det andra smalt men ni får tänka er lite mitt emellan, lyckades inte få den bra.
       Säger skön lördagkväll till er alla, vi ses.2 kommentarer:

Anonym sa...

Toppen syrran! Du e fiffig du! Hälsar lillsyrran

Bibbis blandning sa...

Men dra på trissor så häftigt.
Jag är full av beundran.
Vilken himla bra och fiffig ide med den virkade spetsen.
Heja dig!