söndag 5 mars 2023

Återanvända gamla handarbeten

      Så många gamla handarbeten det finns i stugorna kan jag tänka mig. Alltid är det något som man inte förmått slänga. Ett bland några här är hardangerspetsarna som jag sydde i min ungdom. Allt kommer och går och jag är ju inte en som någonsin hållit på med samma sak hela tiden. Under en period sydde vi både spetsar och dukar i hardanger och det upplevde jag som jätteroligt. Den perioden tog också slut och övergick till något annat men några spetsar finns kvar.

      När lakanen var uppnötta tog jag varsamt bort spetsarna innan jag slängde resten. Någon spets höll inte för behandlingen men två stycken klarade sig som jag gjorde till gardinomtag.

      Nu är ju även det ett tag sen jag gjorde om dem men varje gång jag lägger dessa omtag om gardinerna är jag väldigt glad över att jag sparat dem. 

          Tänk så fina grejer vi sov under ända till dess påslakanen tog över i alla hem. Vet faktiskt inte om någon syr hardanger i dag men hoppas få se att det kommer igen. Tänker att allt skall ju gå så fort nuförtiden och hardanger är ju inte precis något för snabbisar. Själv tror jag faktiskt inte jag skulle ha tålamodet så det räcker i dag.

     I går tog vi en tur igen till Fäboda. Solen sken men räckte inte till dess vår promenad tog slut.
Trevligt ändå att få se havet och horisonten i alla skepnader. 

        Sportlovet slut här nu. Tre gossar kom om gick någon dag här och förgyllde tillvaron. Hörde på när de funderade en del om Ukraina. Jag frågade var de hört detta, i barn nyheterna blev svaret. Blev nästan mållös när treåringen sa till mig att i Ukraina dör folk.Visst är det så fammo, frågade han. Ja vad svarar man? jo det är så. Sen var det inget mer med det som tur var. Obekväm fråga när man vill bespara barnen detta elände men är tvungen att hålla med. 
         Söndagen till trots tänker jag dra fram mina garnlådor som bör sorteras eftersom allt är nästan huller om buller. Roligare så än att bara sitta still. Skön söndag till er alla, vi ses.
2 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Jag har tvättat fönster idag, terrassen och trappan, tvättar dynor etc. Söndag är det här också men det är lugnt på andra sidan gränden, ingenting dammar ner så jag passar alltid på då.
Omtagen är så vackra, så vackra!
Ha en fin dag där högre upp i Europa, trots vinterkylan som återkom ett tag.

Evas Pyssel sa...

Nä hardanger har jag aldrig gett mig på. Men jag tror att min mamma kunde den tekniken. Men fint är det. Och du har ju hittat ett jättebra användningsområde. Snyggt !!!
Lite snöflingor singlar ner här. De ger sig inte . Tyvärr .
Ha det fint . //Eva