söndag 12 mars 2023

Boken med 559 sidor

 

        Nu kom den boken om Forsby Pedersöre. En resa tillbaka i tiden. 559 sidor, vilket enormt jobb.

      Jag reser ju inte tillbaka i tiden förstås i denna by men däremot min man. Beställde denna bok mest för min man och ja även sönerna som hade sin farmor o farfar i Forsby men även jag blir nyfiken ju mer jag kikar i den.

     Jag har redan bläddrat lite i boken och bara beundrar vilket enormt jobb och intresse det måste finnas för att få till en sådan bok. Den är skriven av Stefan Barkar. Sådana böcker öppnar ju minnen för alla som har anknytning till byn.

       Om någon timme blir det att avnjuta teater i Jeppis. Försökte få biljetter till i går kväll men det gick inte så det får bli kl 16 i dag. Lika bra så när finalen av mellon i Sverige gick i går kväll. Tyvärr vann ju inte låten som jag gillade men ok ändå. Inget slår Jon Henrik med sitt jojkande för min del. Skön eftermiddag till er, vi ses.
1 kommentar:

Evas Pyssel sa...

Visst är det spännande och intressant att "resa" tillbaka i tiden där man kommit ifrån. Det finns en sådan bok här också som vi läst, även om vi inte är uppväxta här. Där fanns svar på en hel del som vi tagit till oss sen vi flyttat hit. Bl.a. ursprunget och namnet på vår fastighet, som sedan blivit vårt eget namn. Den kunskapen känns värdefull.
Kram Eva