fredag 14 januari 2011

Gamla grejer

Fredag igen. Det brukar heta att tiden går fort när man har roligt. Ja tiden den går fort men jag vet inte vad jag skall säga om det roliga när det känns som det är en slapp tid och jag får inget gjort. Konstigt att man alltid kräver något av sig själv för visst är det så att det känns bäst när man får något gjort. Hade tänkt sy dockläder den här veckan men därav blev inget, det var faktiskt inspirationen som saknades.
Tänkte att jag har nog inget hantverk att visa i dag men så kom jag på det finaste hantverket jag har i vårt hus. Den här byrån har jag fått av min mormor så den är väldigt viktig för mig. Den har ju fått en del skavanker med åren men jag vill inte ha den renoverad, tror nämligen inte att den blir sig helt lik vid någon behandling.

Klockan den är från min mans hem så säkert är den betydelsefull för honom.


Den här flickan fick jag i min ungdomstid så den är inte lika gammal.
Hans o Greta, även de är en kär ägodel från min barndom.

Jag är egentligen inte särksilt intresserad av riktigt gamla saker men roligt ändå att ha något från forna tider.
Det är så roligt när så många tittar in och särksilt att få trevliga kommentarer så välkommen igen.

7 kommentarer:

Ulla-Bella sa...

Du bør la kommoden være slik den er. Den ville jo rett og slett blitt ødelagt (verdimessig også) om du malte den:) Klokken med løven på var også superfin. Kanskje er det "Den norske løve" på den?

Lyckoslanten sa...

En sådan byrå har mina föräldrar och det är ett riktigt hantverk! När jag skrev att jag hade fått mycket gjort menar jag inte annat än gjort på jobbet! Kaninungen är ju köpt, en Maileg kanin! Men visst kan man sy liknande kaniner också!
Ha en skön fredag kväll och helg! ♥

Snäckskalsdalen. sa...

Din byrå, eller jag kallar det kanske för chiffonjé, är så fin, så fin. Jag är väldigt förtjust i just chiffonjéer, dom är både vackra och praktiska. Kul med en som har lite familjehistoria med sig.
Agneta kram

Nette Cecilia sa...

Underbart skåp o annorlunda klocka,trevlig helg,Nette

Anelias hantverk sa...

Gipsfigurerna ( eller vad det nu är för material) känner jag igen från min ungdomstid. Byrån är otroligt vacker och värdefull, likaså klockan!
Ha en bra helg!

tilda sa...

Jag har en precis likadan gipsfigur som du! Jag har bara inte vetat att den heter Hans och Greta. Dom har sin charm, alla gamla prylar!

Krisses hantverk sa...

Jag trodde aldrig jag skulle börja gilla porslinsfigurer igen! Det var ju såna vi gav varandra till födelsedagspresenter på 70-talet! Nu ångrar jag bittert att jag gett bort eller (ve och fasa) slängt bort alla mina. Ljuvliga de där båda prylarna du har där. God fortsättning med bloggandet : )