måndag 24 januari 2011

Trasmattor

I det här inlägget visar jag handvävda trasmattor. Jag har beställt dem från vänner o bekanta men bestämt randningen själv. Jag gillar allra mest mattor som är vävda av egna nötta trasor. Känns som det är mera liv i dessa mattor för vanligtvis förekommer nästan hela färgskalan trots att nyanserna lutar åt samma håll. Alltid är det ju någon prick från andra färger där med. Tidigare satt jag och klippte trasor ute vid brasan vid sommarstugan så jag har en hel del färdigklippta.
Den här mattan är den ända som är vävd av köpta trasor rakt av.

Den här är mestadels vävd av jeans och lakan.
Även här ingår lite av jeans. Rätt konstigt att det ändå passar så bra ihop med det rostiga. Den har min svärmor vävt och planerat själv och jag gillar den verkligen.

Den här köpte jag på en hantverkarmarknad
Till sist kommer den som jag beställde en gång från min svägerska.
Som ni ser så gäller inga fabrikstillverkade mattor här hos oss, endast den stora vardagsrumsmattan.
Och nu vet jag verkligen inte varför vissa bilder lägger sig fel väg när de är rätta vägen lagrad i datorn. Tyvärr blir det nog så att ni får vrida huvudet lite om ni vill titta noggrant för jag vet faktiskt inte hur jag får dem rätt väg.
Med det här slutar jag för denna gång och tar plats i soffan med min virkning.
Ha en skön kväll. Vi ses.

9 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Väldigt vackra mattor du har.för att vända på bilden så sparar du ditt inlägg av bilder o går till instrumentpanelen ,där nere hittar du picasa vebbalbum ,gå in där ,klicka på bilden så kommer den i större format med en ruta som säger edit ,klicka på den,så kommer du till en annan värd där kan du svänga bilden ,klicka på save to my album ,så gå du tillbaka till,instrumentpanelen o klickar på redigera inlägg ,där klickar du på redigera så är du på inlägget igen bara att fortsätta ,allt det här har jag lärt mig själv genom att prova mig fram ,hoppas det går bra,du kan nog vända bilden efter inlägg också men då måste du klicka på replace ,så kommer bilden att vara vänd efter ett dygn i ditt inlägg ,prova Nette

Call design sa...

Jag håller med dig, vävda trasmattor är så vackert att ha hemmavid, Har själv några hemma och det är vardagslyx att ha dem.

Ulla-Bella sa...

Så flotte filleryer du har vevd. Det er så fin måte å bruke gamle stoffer på:)

Bea sa...

Behagliga färger i dina handvävda mattor.
Jeanstrasor blir faktiskt jättesnyggt och finn si många nyanser.
Kram /Bea

Stubbetufsa sa...

Det er noen flotte filleryer/trasmattor du viser fram i dag!
Snart kan jeg begynne å veve, gleder meg!

Birgitta sa...

Så fina dina trasmattor är. Inget går upp mot hemvävda sådana. Ser att du har mycket snö, liksom vi har. Men det har blivit mycket ljusare ute nu och det känns så skönt.
Ha det gott,
Kram Birgitta

Gunilla sa...

Vilka fina trasmattor.
Att väva av trasor som är gammalt nött tyg är jättebra för då färgar det inte av vid tvätt.
Mjuka att slå in och det är så roligt att känna igen trasorna i väven och veta vad det är klippt av.

Ha en riktigt fin vecka
Kram/Gunilla

Lyckoslanten sa...

Många fina mattor! Vi har en hel del hemvävda mattor här hos oss med även om en stor del har fått arkiveras. Min mamma har varit otrolig att komponera mönster av mina avlagda textilier och det är så roligt att ha dessa mattor och känna till materialets historia.
Ha en fin vecka! ♥

Vform sa...

HEJ!
Härliga mattor du har!
Inte gör det något att bilden vänder "fel" ... vi ser ju mattorna från olika håll på golvet också ... ;O)
Ha en fin avslutning på veckan!