söndag 21 augusti 2011

Rosor, polkagrisar och Jutbackamarknaden

Polkagrisar, äkta hantverk från Gränna. Mums kan jag säga. Dem fick vi av sonen och svärdottern när de kom från sin bilresa i Sverige. Tror inte jag smakat dom riktigt äkta polkagrisarna tidigare trots att de är så kända.
Rosorna som vi har på vårt köksbord är inte mina men mycket vackra så visst kan även jag njuta av dom.

Fredag-lördag ägnades åt Jutbackamarknaden som bara måste upplevas varje år. Kan berätta till er som kanske inte vet så började denna marknad i Nykarleby för många,många år sen som en skrotmarknad för de män som var intresserad av motorer och dylikt, där kunde de söka reservdelar m.m. Inte många år gick förrän lite av varje med gamla anor började bjudas ut. I dagens läge är det en marknad för gamla prylar med över 700 försäljare och ca 30 000 besökare.
Eftersom min man och son har en plats där så brukar även jag och sonhustrun få vara med på ett hörn. Måste erkänna att jag trivs som fisken i vattnet när man har chans att träffa så många bekanta och även såna som man träffar väldigt sällen. Eftersom även vi kvinns har lite att sälja också så brukar sonhustrun och jag turas om att stå där för att kunna vandra runt och kika på alla gamla grejer en stund nu och då.
Jag hade även ett litet bord med mina hantverk. Eftersom vi alla har detta projekt mest som en rolig grej så kan jag erkänna att jag blev väldigt förvånad och mycket glad att mina hantverk sålde så bra. En härlig dag och alla var vi nöjda och glada då vi åkte hem.
Får visst börja på ny kula nu med mina brädor, små nallar, pulsvärmare m.m.
Önskar er en bra vecka och tack för alla snälla kommentarer. Alltid lika roligt att ni lämnar ett och annat avtryck när ni kikat in. Vi ses.

6 kommentarer:

Vform sa...

Hej!
Jadu, det är inte att ligga på latsidan om man ska få något gjort! Roligt att du sålde så bra! Vi har varit där ett år och sålt också :)
Nu kom jag precis hem från konserten med Lasse Berghagen ... helt fantastiskt, värt varenda "öre" ...
Ha en fin vecka!
"Man ska inte arbeta ihjäl sig, fast förtjänsten är god" ... sa en person en gång :o)

Nette Cecilia sa...

Så bra det gick bra med affärerna ,kunde inte komma i år pga andjakten ,kramis Nette

Snäckskalsdalen. sa...

Kul när affärerna går bra!
Agneta kram

Creative Momone sa...

Mums med polkagrisar! Jag var en sväng på Juthbackamarknaden, men tog bara en liten runda, hade så mycket att stå i pga, lillebrors bröllop. Skulle ha varit roligt att träffa dig och se vad du hade till salu. Roligt att folk köpte av dina hantverk.
Ha det gott!
Marianne

cowgirl sa...

Vad roligt att du sålde bra! Jag var och hälsade på de dina vid ert ställe men du råkade vara ute och vandra just då. Fyndade du nåt intressant?

-grinden på glänt-

Black Iris sa...

Vilken härlig marknad det verkar vara och så jätteroligt att du sålde så bra..

Kram Maidi