onsdag 22 maj 2013

Besök vid sommarstugan

    Jo jag fick visst besök men inget efterlängtat. Det var denna fuling som låg där och solade han med. Nu var han ju inte alls välkommen in på vår tomt så vi tampades riktigt ordentligt i två omgångar men han var snabb att ta sig in under en sten. Stryk fick han åtminstone så han vet att han inte är välkommen igen.
    Kändes riktigt konstigt att det var en sådan värme där och jag gick runt och tänkt mig att fota en del blommor men de hade faktiskt inte hunnit med. Det var bara kabbelekan som blommade. Gräset o allt ogräs hade inte hunnit särskilt långt heller.
    Vanan är ju den att först på våren så kommer blommor efter blommor och sen kommer den riktigt sköna värmen men i år är det nog tvärtom.

     Mycket trevligare när abborrar strömmar till än när ormar ger sig till känna. Det vattnades i mun när jag tänkte att vi nu får avnjuta rökta abborrar. Åååå vad de var mums.
    Niotiden på kvällen när jag åkte hem var det så otroligt vackert när solen silade in mellan alla de ljusgröna löven.

                 Här hemma satt denna påfågelsöga och säkert njöt av det vackra vädret med.


     Min rhododendron från i fjol visade jag vid ett tidigare tillfälle hur illa medtagen den var nu i vår och den är inte mycket att se men när de hade så fina  vid järnvägsgatan så kunde jag inte låta bli att köpa en ny.
      Nu har den just gått i blom och jag går och beundrar den flera gånger om dagen. Kan liksom inte se mig mätt för jag som är en sådan solälskare hade inte alls tänkt mig att skaffa en sådan. De vill ju inte ha den varmaste solen precis men det vill jag. Skam den som inte kan ändra sig.
       Men varför tjuras mina fuxior i år? När jag hämtade dem från källaren så kom det knoppar genast och dem tog jag bort för att de skulle orka bli kraftiga. Nu blev de tvärtom, de är betydligt klenare i år och inga knoppar syns ännu.

    Pelargonerna som också sovit i källaren blommar troget men även de är lite klenare, så också blommen men jag får väl var nöjd med dem åtminstone.


   Här kommer min stolthet just nu men bilden ger inte rättvisa till färgen. Den är nästan blodröd så jag hade faktiskt aldrig sett en så mörk röd pelargon tidigare. Det var förra sommaren som jag fick se den när vi var ute med husvagnen så ni ska veta att den är stulen. Ett pytte, pyttelitet skott fick jag smugglat i min hand och se det växte med fart när det fick sin början. Brottet begicks på allmän plats så ingen av er behöver känna sig bestulen på ett pelargonskott.

    Kanske får vi ännu njuta av det fina vädret lite till, det lovas nämligen 20+ i morgon men sen blir det 14 till fredagen. Kanske går det att även göra lite inomhus då.
    Ha det fortsatt gott i sköna maj. Vi ses igen en annan dag.

3 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Den gule løvetannen er i blomst hos deg. Og huggorm, hui!
Her har vi også hatt en flott dag, gubben og jeg spradet rundt i shorts mens vi ryddet i blomsterbedene. Man må nyte sommervarmen mens man har den, Nå om kvelden er det bare 9 varmegrader igjen...
Kos deg med alle de fine blomstene!

Nette Cecilia sa...

Hu för ormen men abborrar gillar jag ,kram Nette

Fjällripan sa...

så härliga bilder på alla blommor! Kul att se ormen också tycker jag ;)) Men jag vill ju inte heller ha dem på gården...Trevlig helg!