torsdag 30 maj 2013

Kaffekopparna är mina

    Hurra, nu är kopparna klara för att vara ett blickfång i min lilla rabatt. Jag hade sett sådana i en inredningstidning för rätt länge sen och så fick jag syn på ett par i en privat trädgård i fjol somras så min beställning på dessa blev "inlämnad" redan  förra sommaren.
    Härligt med en händig man i huset som fixar till ett och annat som inte jag alls klarar av. Jag tycker de passar så himla bra där nära vår lilla uteplats där vi både äter och dricker kaffe allt vad vädret tillåter.
     Nu är jag riktigt nöjd med pelargonerna som fick komma till sin rätta plats på trappräcket senare i går kväll. Jag föredrar faktiskt att numera övervintra några blommor från år till år för det är betydligt lättare att sköta dem än att driva upp sommarblommor som jag gjorde förr.
      Kanske sista bilden nu på min rhododendron eftersom den snart blommat över.  Jag har planterat denna nära en gran och skulle vilja förstora och ha en surjordsrabatt just där. En surjordsrabatt borde ju passa vid en gran men jag är tveksam hur detta lyckas eftersom det finns rötter där. Visserligen går rötterna att hacka av men hur det blir sen då vet jag ej. Är det möjligen någon av er som har planteringar strax vid sidan av en gran så skulle jag vara tacksam att få veta hur det lyckas.
    Nu äntligen blommar mina körsbärsträd. Ja jag säger äntligen för ni ska veta att jag väntat i många år och de har bara haft ett och annat blom och dessa två som nu blommar har aldrig tidigare blommat så något måste ha varit fel. Om det alls kommer några bär får vi ju se men att de alls blommar ordentligt gör mig överlycklig.
   I fjol frågade jag vid Sunds trädgård vad månne felet kan vara. De föreslog att jag skulle kalka först och till hösten sätta höstgödsel och jag vet faktiskt inte om det verkligen hjälpte men så verkar vara i alla fall. Antagligen har vi alldeles för sur jord här eftersom vårlökarna inte är några höjdare här heller.
      Äppelträden har visst blommat lite tidigare också men betydligt rikligare nu. Tyvärr har plommonträdet och en körsbärsbuske dött här i vinter men ett nytt litet plommonträd är på kommande som skott från det gamla. Plommonträdet var från en riktigt gammal sort som  skickar ut skotten i gräsmattan och tack och lov sa hade jag låtit ett skott växa till sig.

    Nu skrivs det och pratas överallt om trädgård och odling så jag börjar bli alldeles för intresserad igen.
    För många år sen var ju mitt största intresse trädgård med blommor och grönsaksodling. Jag hade mycket blommor och nu har jag bara en liten del kvar men rätt vackert ändå tycker jag själv.
    Fortfarande lovas vackert väder så få se vad den kommande helgen har att bjuda på. I år är inga examensfester aktuella i vår släkt så antagligen blir det rätt lungt.
    Önskar er alla allt gott vad ni än råkar syssla med. Vi ses igen.
 

10 kommentarer:

Pettas sa...

Ja, nu är en förunderligt härlig tid att plantera, planera, flanera i trädgårdarna våra. Tjusig idé med kaffekopparna!

Att ha trädgård är en rikedom. Man mår så bra av att bara vara där

Ha det fortsatt gott!

Annelis hantverk sa...

Härligt med trädgård som man kan njuta av när det blommar och grönskar! Så vackert med kopparna en riktig prydnad!
Ha det så bra!

Nette Cecilia sa...

Kul idé med kopparna ,nu börjar det nog bli för mycket av det goda kunde komma lite regn .Kram nette

Fjällripan sa...

Det blev jättegulligt med kaffekopparna! Å fina bilder på blommorna, här slog äppelträdet ut just idag o det är ju så vackert o doftar så gott!

Tack för dina kommentarer på mina senaste inlägg :)) Å ha det gott!

Gunilla sa...

Fina koppar!! Har odlingslådor bredvid vår granhäck...lä och bra men lådorna fulla med små små granrötter redan efter ett år. kan hända en surjordsrabatt ändå inte är lika känslig för granrötterna:) Lycka till!!

Solglitter sa...

Oj har din rodedendron snart blommat över!!! Här står den i knopp.
Så jättefina pelargoner du här...det är en blomma som jag gillar, så lättskött och härdig och blomningsglad...hihi...
Tråkigt det där med att vissa växter tagit sån stryk i vinter.
Jag ser lite här och var i trädgårdar att växter dött....så även massor med blåbärsris.
Önskar dig en fin helg fylld med sköna sommardagar.
Kram Lollo

Mon jardin en ik sa...

Vad jag tycker om dina pelargonerna. Underbar färg! Riktig kul ide med kaffekopparna.
Jag har fått ställa mina pelargonerna under tak nu. Dem fick alldeles för mycket vatten. Dem växer inte heller för det är för kallt. Världen är verkligen upp och ner. Sol och värme i norr och kyla och regn i söder. Önskar dig en fin helg.
Anje

Stubbetufsa sa...

Sånne vakre pelargonier!
Og det med de koppene var en flott ide som gjorde seg i rabatten!
Klem!

Birgitta sa...

Roligt med lite annorlunda och uppiggande inslag i rabatterna.Visst är det härligt att det blommar överallt!

Ha det gott, Birgitta

idémakeriet sa...

O vad söta de blev dina kaffekoppar där i trädgården.
Har du vatten i koparna för fåglarna?
Ha en skön dag där.
Kram Gerda