onsdag 8 maj 2013

Månadens hantverkare

     Denna månad visar Mona Olin sina alster i lera på utställningen vid Hantverkarboden i Jakobstad.  Hon kan konsten att göra smycken, dreja och även skulptera i lera.      Dessutom finns även hennes alster i återanvänt glas också där som inte ingår i denna utställning
men finns till försäljning.
    Ett litet smakprov även på glaset kan jag väl få bjuda på. Det är ju bara så klokt att något blir återanvänt i dessa tider. Hon gör formarna själv som även hennes elever får använda på kvällskurserna.
    Vackra är ju även motiven på faten som vanligen är i vitt i hennes serie.

    I dag har jag målat lite text, klippt lite tyg, plockat lite skräp där ute, varit lite barnvakt och javisst, kokat mat. När man gör bara lite av varje så känns det ju som om man inget får gjort. Mycket klokare att göra en sak färdig men det är ju inte precis ok att sitta i en ställning hela dagen heller. Ibland undrar jag nog varför man smider så många planer att det alldrig går ihop men när jag blir utan planer då lever jag nog inte mera på riktigt så kanske allra bäst det är som det är.

   Så har vi söndag redan på torsdag denna vecka, då lovas det regna här så få se vad det blir av den dagen då. Önskar er alla en skön helg.  Välkommen in igen och tack för alla gånger ni redan kikat in här. Vi ses.
   

 


       

5 kommentarer:

Pettas sa...

Så vackra ting, finstämda.
Jag tycker att det är en väldigt generös gest av keramikern att låta kursdeltagarna använda hennes mallar. Storsint verkligen.

Så är det, precis som du beskriver det, när man gör lite dittan och dattan, känns det nästan som att man inte gör någonting alls. Känner igen den känslan.

Ha det bra och tack för trevligt inlägg!

Black Iris sa...

Men ojoj så mycket vackra saker..

Kram Maidi

Mon jardin en ik sa...

Oh, så fina saker. Skålen på tredje bilden är så vacker. Vist är det så att när man gör en massa smått är det precis som om man har gjort inget men en annan dag blir det en rejäl sak igen så är det bara. Vi har 2 söndagar som inte är riktig söndag. Känns konstigt. Idag är Frankrikes befrielsedag och i morgon Kristi Himmelfärd.
Önskar dig fina dagar.
Anje

Rantamor sa...

Hoppas att du har bättre väder på andra sidan vattnet, för här tvärregnar det, men det är bara bra för då försvinner dom sista snöhögarna.

Så kreativ människa som har utställningen på hantverksboden.
Har du sytt några KANINER i vinter eller har du ett lager av dom att ta utav.

Just nu sitter mina kaniner i vardagsrummet men på lördag ska vi hämta hem bobilen och då ska dom få flytta in där igen och åka runt i sommar.

Tjingtjong kortkalsong.

Janne i Fagerlia sa...

For noen fine keramikarbeider. Den romantiske blomsterkrukken var utrolig søt.