lördag 18 maj 2013

Disktrasor igen


    Inte klokt kanske men jag gillar mina disktrasor jättemycket så jag måste bara få visa dem igen. Kanske gillar jag dem av den enkla orsaken att de är så otroligt roliga att göra men det förutsätter ju att garnet bör även vara i vacker färg för att det skall kännas intressant. Mandarin garnet passar alldeles utmärkt till dessa men är inte det billigaste bomullsgarnet precis.
   Nu är det ju faktiskt inte endast disktrasorna som tilltalar mig  det är också den handgjorda diskborsten som fastnade på min näthinna. Jag fick nämligen upp ögonen för dessa när en kvinna med synsvårigheter hade utställning vid Hantverkarboden.
   Sådana diskborstar fanns i min barndom och i trenden just nu så ingår ju alla gamla modeller och likaså är det ju alldeles inne med naturmaterial och retro. Antar att de går lika bra att använda nu som de gjorde förr i tiden så jag tänker köpa mig en.
     Visst går det även bra med Ikeas diskborste också men jag vet ju att denna bara är en plastbit.
Känslan med det handgjorda och även det naturliga materialet sitter djupt så kanske är det därför det tilltalar mig mycket.
   Det enkla mönstret börjar med tre rät och en avig och fortsätter så men slutar alltid sen med en rät. Nästa varv lika.

    Nu till något helt annat
Vi håller nämligen tummarna alldeles mycket för Krista Siegfrids i morgonkväll. Hon är riktigt bra artist. Lite extra spännande  här när hon är finlandssvensk.

    Tur att Eurovision song contest inte är så tidigt i morgonkväll för det känns fel att plasera sig framför TVn ifall det är lika härligt väder som det var i kväll. Kl 6 i kväll hade vi 27+ i skuggan, verkligen ovanligt men väldigt skönt.
         Ha det så gott, vi ses igen en annan dag.

2 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Jag vill inte veta hur fint väder ni har där i norden medan vi behöver värmen på och täckjacka och skydd mot regnet hela tiden.
Fina färger på dina disktrasor. Man blir glad av att ha såna att torka med. Ska leta efter ett jämförbar garn här.
He en fin pingsthelg.
Anje

BrittB sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen på bloggen min!
Så flotte og fargerike oppvaskkluter du har laget- og den hjemmelaga oppvaskbørsten er sikkert vel så bra som den fra Ikea! :-)
27 grader!!! Oj, men vi hadde faktisk 19 grader i går og det er sjeldent varmt her hos oss på denne tiden! :-)
Lykke til i kveld, Finland! :-)