onsdag 15 maj 2013

Inte bara min ungdomscykel


     Trots att jag varit rätt bra på att slänga gamla saker så finns det ju ändå något som stannat kvar i min ägo.
    I denna veva när jag i förra inlägget visade hur fin min ungdoms cykel blivit så kan jag inte låta bli att visa en annan grej som jag fann i en gömma där jag för några veckor sen rensade bort en hel del gammalt skräp.
   Mindes inte alls att jag hade mina konfirmationsvantar kvar men visst var det rätt skoj att plötsligt få se dessa.
    Nu är de ju tvättade och nästan lika fina faktiskt som när de blev använda. Tror jag låter bli osagt hur länge sen detta är.
    Rosor hörde ju också konfirmationen till men nu fick jag trolla fram en tygros för att få en vacker bild. Även fatet som var mitt loppisfynd borde vara från samma tid.

    De är av nylon som var ganska fint i vissa sammanhang på den tiden. Kanske aningen konstigt det där med materialet för min dräkt jacka-kjol var av vit linne och vantarna av nylon men så skulle det ju vara då.
 
     Nu skippar jag denna förflutna tid och går vidare  i nutiden så här blir det några vackra blommor som visar sina pistiller i  närbild.
     Fascinerande att krypa på backen och försöka få bra bilder på de små blommorna med sina små pistiller m.m.
    Scillan skulle vara rätt tacksam att fotografera för den är ju så vacker i närbild men lite svår när den alltid bugar sig rätt mycket.
      Primula är ju bra mycket tacksammare på den punkten men där syns knappt några pistiller alls.

    Min blåsippa som är vit. Varifrån jag fått en vit vet jag ej och jag har även en blå som växer strax bredvid så surhetsgraden kan det inte bero på som jag först trodde. Det var någon som skrev att det även finns vita i södra Finland och så måste det nog vara.
     Deras pistiller är alldeles fantastiskt vackra. Syns nästan bättre på de blåa men här har den vita betydligt synligare pistiller vilket faller mig mycket i smaken.

   I dag har jag fått rå om en gosig liten flicka några timmar. När man är sju månader så vill man förstås helst ha sin mamma med men vi kom alldeles bra överens utan någon inblandning av varken mamma, pappa eller storasyster.

    Tack snälla ni för alla trevliga kommentarer och besök här. Nästan så jag inte fattar att så många fortfarande har utbyte av att kika in här. En glädje för mig att ni har intresse av min blogg så ni är såååå välkomna igen. Vi ses o ha det så gott.7 kommentarer:

Pettas sa...

Man får verkligen en alldeles speciell gympa när man fotograferar blommor. Om man inte kryper så står man dubbelvikt för det mesta med rumpan rakt upp och ser man ut som en fällkniv:)
Du som är så händig kanske kan göra en tavla eller liknande av dina konfirmationsvantar?

Härligt med små damer i sju månaders åldern:)
Ha det gott!

Rantamor sa...

Jag har ju också mina konfavantar kvar, men undrar var jag har lagt dom ???
Måste allt leta efter dom.

Tjingelingen.

Mon jardin en ik sa...

Visst hade man på den tiden nylon till linne,bomull eller ylle kläder. I Holland går det inte på samma sätt med konfirmanden som i Sverige. Jag är protestant och blev intagen i kyrkan när jag var 20. Hade himmelsblå ylledräkt och en vit hatt men kommer inte ihåg det där med handskar.
Hade dem säkert för det var väl inne med det då.
Fina bilder du visar på dem små blommorna. Duktig fotograf är du tydligen också.
Kram
Anje

Lyckoslanten sa...

Jag fick nyligen orsak att kolla konfirmationsfotot och noterade att jag hade vita vantar. Det där hade jag glömt och de finns nog inte kvar. Tror de var i spetsmönster.
Så fina dina vantar är!
Trevlig läsning med vackra blombilder! ♥

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka söta handskar! Det kan jag inte minnas att vi hade, men en liten fånig näsduk hade vi, det minns jag!
Så många fina blommor hos dig!
Agneta kram

Fjällripan sa...

Å så fina bilder på blomstren, gillar speciellt den sista :))

Solglitter sa...

Så vackert!

Kikar in för att önska en riktigt
fin och Glad Pingst :)
Kram Lollo ♡