tisdag 11 juni 2013

Ettan och tvåan

       Kanske kan ni gissa en del vad jag gjorde vid sommarstugan sista helgen när vi hade ettan med. Ingen slö tid inte men väl så rolig och även sövande när kvällen nalkades.
    Jo vi metade, kastade boll, skickade flaskpost, öste vatten och försökte hinna med att fixa lite mat i snabba tag.  Ettan och farfar var visst också i jobbartagen med att plocka bort den sista veden som blev avverkad i våras.
     Här tar de en vilopaus, farfar på bänken och ettan ovanpå bordet. Ganska bra plats egentligen såg det ut som, jag har då inte tidigare kommit på att man kan vila ovanpå bordet också.
    Jag säger som Rantamor brukade säga  att vi tankat upp barnbarns kärlek så vi klarar oss en stund. Nu har vi ju så nära till dessa små att vi får tanka upp så ofta vi vill.   I dag stack jag mig in för att gosa en liten liten stund och här ville tvåan så gärna vara med när ettan skulle bygga puzzel. Visst fick hon kika en del men icke röra. Jag säger då bara ååå dessa goa ungar.
    Visst blir man lite fjollig när man blir farmor, farfar eller mormor o morfar men det måste få höra till. Väldigt skönt att busa lite och inte ha fullt pli på de små som man nu kanske försökte med egna barn. Dessutom när man har tillräckligt många år på nacken så törs man ju själv släppa fram det barnsliga som finns inom en.
 
     I dag har  vi haft hård blåst och inte varmt alls. Tror det var 12+ när jag var ute på eftermiddagen och bökade i rabatten.  Nu är det lugnare  men mulet och svalt.
    En skön kväll önskar jag er alla . Vi ses igen och ha det så gott.

4 kommentarer:

Lisbet sa...

Full fart hemma hos er.
Härliga tider med barnbarnen.
Ha en fin dag i dag också!

Soili sa...

Trevligt att du hittat in till mej.
Jag har tassat runt på din blogg....ojoj...va många fina saker jag såg....inspirerande....lägger in mej som följare...så jag hittar tillbaka.Va trevligt du har det med dina barnbarn...mina har blivit tonåringar,så det har blivit betydligt lugnare när vi träffas.Önskar dej en skön fortsättning på dagen.

Lilla Källängen sa...

Ja det verkar som att ni har det riktigt härligt men fullt upp :-) Vi har fyra barn men det är sällan vi har barnvakt för alla samtidigt, vilket jag förstår...det är nog inte det allra lättaste :-)
Ha det så gott
kram Anneli

Mina fotostunder sa...

Härligt med barnbarn för då får man ta fram leklusten. Så trevligt ni hade det ute på skären.
Svar: Rätt,jag är i Bohusläns vackra skärgård.
Ha det bra!