fredag 7 juni 2013

Smakfull keramik m.m.

    Jo ni vet ju redan att jag är aktiv vid Hantverkarboden så det är ju inte något nytt. Det jag vill säga här är att jag inte bara lägger mina alster till försäljning där utan jag frestas en hel del på de vackra alstren som finns där med. Ibland köper jag något och ibland låter jag bli. Jag kan nästan säga att jag är stormförtjust i hantverk, låt vara att inte allt faller mig i smaken för tycke och smak är ju alltid olika.
   Detta brödfat och skål är alldeles för vackra för att stå där på hyllan men det är ju inte samma fat som fått stå kvar, det är ju bara samma modell.  Jag har lovat mig själv att ingen mer påfyllning i mina skåp  men hur länge kan jag låta bli?.
    Egentligen ganska konstigt att när barnen var små och man behövde inskaffa några attiraljer så hade man inte råd. Nu när man har råd så behöver man inget. Någonstans under alla dessa år har man ju ändå haft råd att skaffa än det ena och än det andra eftersom alla säger att skåpen är fulla.
                                 Alla dessa exempel på keramik  tilltalar mig mycket.
          Inte just i år men snart snart så fyller någon år och då kanske någon av dessa keramiksaker får bli presenter.
    I måndags när jag var inhoppare var det en kund som tipsade om en god idé. Hon gav alltid bort en pannlapp och pepparkaksformar med tro hopp o kärlek som presenter till studenter och andra examens firare. Visst , detta kan ju vara väl så välkommet istället för rosor.

     På samma gång som jag nu yrar på vid Hantverkarboden så kan jag ju också tipsa om vilka vackra hemvävda mattor där finns.

                      Också virkade mattor men fler färger än dessa är på kommande.

                       Ljus och smycken, en bra kombination  för vid såna tillfällen behövs båda.
      Tjuvstartar med att även tipsa er om att i Jakobs dagar veckan så är det hattutställning och pop upp café vid Hantverkarboden och Vestmanmorsstuga. Till påseende skall finnas både nya och gamla hattar och även arbetsdemonstrationer.
    Ganska intressant egentligen för i stugan där Hantverkarboden finns bodde hattmakare Silferberg då det begav sig. Museét ställer även ut hattar i Vestmanmors stuga där skalden Runeberg gick sitt första år i skolan. Kanske intressant för den som är historieintresserad.
   På gården finns en syrenberså där vi tänker ha pop upp café med kaffe och hembakt. Det är en liten lugn oas  nästan mitt i lilla Jakobstad.
    När Jakobs dagarna närmar sig så berättar jag mer.
   Önskar er alla en skön sovstund innan morgonen gryr. Jag tänker själv även ta mig en några timmar tupplur innan solen går upp. Välkommen igen. Vi ses.

5 kommentarer:

Pettas sa...

Tack för allt trevligt "prat" och alla fina hantverksbilder. Det är ju precis som du beskriver det, när man var yngre hade man inte råd och nu när man har bättre råd, så behöver man ingenting. Genialt egentligen:)
Tur att folk jubilerar på olika sätt och vis, så man kan köpa en present nu och då i alla fall.
Fast, visst faller jag till föga emellanåt, ibland kan man ju bara inte låta bli att skaffa sig någonting i alla fall.
Mycket vacker keramik i inlägget och fiffiga ideér.

Hjärtruds Stuga sa...

Kan tänka mig att det är svårt att köpa så fina alster. Jag hade nog inte kunnat vara där utan att handla.

Ha en fin helg

Kram Karin

Black Iris sa...

Jag sitter här och ler när jag läser ditt inlägg. Jag är likadan, jag skulle kunna fylla skåpen med hur mycket som helst.
Jag kan bli störtförälskad i något men då står gubben bakom och viskar , var ska du ha den då??.

Kram Maidi

Mon jardin en ik sa...

Du har så rätt. För hade man inte råd och nu behöver man inte. Men keramoken du visar skulle jag ha köpt i alla fall. Blev hel förälskad i den vackra tillbringaren och brödfatet.
Ha en fin helg.
Anje

Solglitter sa...

Så vackra ting!!
De där hade jag också gärna viljat ha....hihih..
Önskar dig en fin vecka vännen
Kram Lollo