fredag 28 februari 2014

Dockkläder och piknik

                                   Lite dockkläder har varit på gång här den senaste tiden.
      Jag hade inget mönster till denna storlek av docka så jag försökte fixa till ett själv och tänk att det blev ok. Det var bara att ta måtten som man gör på en människa och sen rita efter det. Att göra ett riktigt mönster till en person skulle jag aldrig våga mig på men på en docka behöver det ju knappast vara så perfekt.
     Det blev klänning, pyjamas och sovpåse så det får räcka för denna gånga. Kanske blir det mer när lusten faller på, om den nu råkar falla alls.


    I går var det en barnbarn dag för hela slanten. När tvåan sov så blev det som vanligt pysselrummet för ettan och mig. Pysselrummet är egentligen mitt målarrum så snart ryms jag nog inte ens där själv. Måste snart tänka om med detta för det går nog inte ihop riktigt att ha mina målargrejer där fritt och pyssel tar över bordet ibland.
    Sen var det ju det här med piknik. Har då aldrig tidigare upplevt att man kunde gå på piknik och sitta på bara backe den här tiden. Eftersom jag lovat detta så var det bara att ge sig iväg hur kallt det än kändes i vinden. För att få lite lä så sökte vi oss bredvid en villa i närheten och det var faktiskt riktigt roligt att se hur de små njöt. Även jag njöt men kanske mest av att de små såg så lyckliga ut. Efter denna givande och väldigt aktiva dag så somnade farmor på soffan.

    Önskar er alla en trevlig helg och om ni vill så ses vi här. Ha det så gott.

7 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Ja du, det där med barnbarn och pyssel. Det tar lite plats men så roligt.
Tänk att ni kunde vara ute på picknick.
Söta dockkläder du har gjort.
Önskar dig en fin helg.
Anje

Imagine sa...

Du har så flinka händer! Otroligt vackra dockkläder du har sytt. Jag har en bok med dockkläder men har ännu inte kommit till skott:)

Fjällripan sa...

Så mysigt ni verkar ha haft det :))

Fjällripan sa...

Glömde ju säja: Vilka fina dockkläder!! :D

Käranån sa...

Vilken härlig dag du har haft med dina barnbarn! Fina dockkläder du har sytt!

Evas Pyssel sa...

Ja du när barnbarnen kommer kan allt hända. det är ju så himla kul. Fast man får allt plocka undan en del. Lite kallt för picknick tycker jag , men har man lovat så har man !!
Så fina dockkläder !!!
Kram Eva

Anonym sa...

Usch jag hatar ungar som skriker och gapar pekar allt vill de ha annat vad det för barn skrek inte och beteende sig som barn nu är det så jobbig