söndag 23 februari 2014

Hemmagjord väska från 60-talet

    Denna hemmagjorda väska blev tillverkad på sextiotalet och jag minns det som i går när syster äldre satt och sydde den för jag tyckte den blev otroligt fin. Kanske var jag lite avis men hon var ju några år äldre och gick på dans så hon måste ju ha något fint att ha läppstift och sådant i.
            Den är av svart skinn men på bilden nere som är tagen med blixt blev den brun.

       Då vi i går hade ärende till Vasa så blev det även en sväng till syster äldre. Tror ni inte jag jag måste rota i hennes handarbeten där också, det gör jag nästan alltid vid besök. Det var då som jag kom på hennes ungdomsväska men även bra mycket stickat på lager. Därav visar jag några på kommande bilder.

                 Dessa mönstervantar blev jag själv alldeles förtjust i. Här var riktigt naturens färger.

                                                   Vantar av växtfärgat garn.


                Fortfarande orkar hon sticka fingervantar och då av väldigt fint garn. Jag skriver orkar för jag utgår väl från mig själv som aldrig skulle ha tålamod till detta.                 Den här sjalen är ju väldigt vacker men vad den hette minns jag inte.

   Och vad tror ni jag gjorde till Vasa i går? Jo jag köpte två st symaskiner. Jag är så van att även ha överlock också så det fick bli två.
    Min gamla symaskin har tjänat mig i 29 år och overlock i23 år. Flitigt använda som de var så hade de gett sitt bästa så nu var nog tiden inne för nya.
    Även en symaskin behöver omvårdnad så jag hade tagit för vana att varje vår putsa och smörja efter vintern då det mesta blir sytt, därav blev livslängden möjligen lite längre.
    Det konstiga med den här affären var att jag betalade ca samma summa i dag som jag gjorde förra gången för 29 och 23 år sen. Perfekt för mig bara de håller lika bra.

         Vågar ni fortfarande titta ut på slasket? Efter lite glädjande snö i går morse så är det nu åter slask som gäller. Kanske borde man maka sig iväg ut en sväng istället för att sitta och tjura över det eländiga vädret.
                           Allt gott till er som kikar in. Hej svejs.


5 kommentarer:

Imagine sa...

Verkligen fina handarbeten din syster lagat. Roligt att få titta in på din blogg mellan varven. Ha en fin dag trots det blåsiga vädret!

Evas Pyssel sa...

Så många fina stickade alster din syster gjort. och väskan var verkligen nostalgisk. jag tror jag haft en liknande fast köpt.
Ha en skön söndagkväll.
Kram Eva

Lyckoslanten sa...

Härliga 60-tal och ni är så händiga du och systrarna!
Nu får det gärna slaska hellre än braska för mig. Tycker det ser bra ut idag!
Ha en fin vecka! ♥

Mon jardin en ik sa...

Så vackra saker din syster stickar. Så roligt att väskan finns kvar.
Grattis till dina nya maskiner. Visst är det kul att handla sånt som man använder så flitigt. Hoppas dem håller bra dem här med.
Ingen snö eller slask här inte men sol och värme. Kan sitta på min balkong nu i bara kofta. En stickning, bok i örat och solen i ansiktet....det är livet det.
Hoppas solen orkar till er snart.
Anje

Janne i Fagerlia sa...

Her var mye fint håndarbeide. så flott at du har kjøpt overlockmaskin. Jeg funderer faktisk på det sammme selv :)