tisdag 25 februari 2014

Nej inte här, inte i april

       Nog är jag fullt medveten om att vi haft slask och + grader en tid nu men trodde ändå inte mina ögon när primulan stod i knopp när snön smält bort.
  Här hos oss uppe i Österbotten är det nog inte så vanligt med blomknoppar i februari, kunde nästan säga att det är ett misstag. Vanligen blommar primulan i början på maj.

   Krokusen sticker också opp och ger oss vårkänsla, man blir ju bara så glad när man ser dessa vårtecken. Trots vårt önsketänkande om en tidig vår så är nog det allra bästa att detta saktar farten, böjar växterna väckas till liv utan att få vatten till sina rötter så länge tjälen är i jorden så kan det gå illa med dem och det önskar vi nog inte.

    Så här ser det ut inom hus. Vacker men den hör nog mera julen till. Blommade vid advent men verkar trivas efter vad den bjuder på sig nu igen.

Äntligen en vacker dag i dag men med ordentlig blåst. Den här tiden på året brukar jag ta mig till målarbordet någon förmiddag när solen strålar in där. då är ljuset som bäst och även varmt skönt och uppiggande. Hoppas jag får njuta fler dagar där snart.
    Tack alla för att ni troget kikar in. Vi ses igen en annan dag. Ha det så gott.
3 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Slik er det på vestkysten av Norge også. Det spirer som om det skulle ha vært april. Må innrømme at jeg er litt redd for hva som hender om vi nå skulle få en skikkelig kuldeperiode. Vil plantene og spirene bli ødelagt ..........

Mon jardin en ik sa...

Hörde både här och i Sverige att allt är en månad tidigare. Hoppas nu bara att det fortsätter och att vintern inte kommer tillbaka.
Visst är det underbart med dessa vårtecken.
Ha det gott.
Anje

Imagine sa...

Roligt med tidiga vårtecken men jag tror nog det kommer någon köldknäpp ännu. Säkrast att du sätter nån grankvist över primulan o krokusarna så dom inte förfryser sig. Kaktusar som blommar så fint är väl ovanligt den här årstiden också. Ha det bra!