söndag 16 februari 2014

Dockklänning från 70-talet m.m.


   Bestämde mig förra veckan för att åter ta mig en hel dag söderut. Rätt länge sen sist men eftersom jag spenderar hela dagarna hemmavid så kan jag ju åka iväg när andan faller på.
  Kom att igen fundera lite när jag körde genom Vörå centrum vilket centrum det faktiskt är. De har ju allt där, kläder, gardiner, loppis, handarbetsaffär, fotoaffär, hantverks affär,elaffär,blomsteraffär, mataffär,Halpa Halli, lantbrukscentral, maskin o traktor, Kela, försäkringsbolag, bokföringsbyrå, banker, frisörskor, pizzerior m.m. Tror nästan att skoaffär saknas om jag nu inte har fel. Så vad Vörå borna då har på fötterna det vet jag nog ej men antar att de ändå kan vara lika rastlösa som alla andra och tar sig någon utflykt och inköpsrunda även till städerna trots det goda utbudet i kommunen.
   Efter något besök och min shopping/ögonshopping så blev det en hel kväll hos syster yngre.  Jag hann även rota i hennes handarbetshörna och bl.a. detta fann jag. En dock klänning från sjuttiotalet som hon säkert gjort till äldsta dottern. Vacker med sina gula ränder som lite utsmyckning till den lite murriga bottenfärgen. På sjuttiotalet köpte man nog inte ett garnnystan för att göra vackra dockkläder, man tog av de rester man hade oberoende om de var murriga eller inte men i slutändan blev det vanligen vackert ändå. Gillar denna för färgerna är ju helt rätt till varann. Dessutom syns det ju lång väg att den hör till sjuttiotalet.

    I samma hörna fann jag jättevantarna som skall tovas och bli "hästvantar". Nej ingen häst skall ha dem utan hästskötaren, kusken eller vad man nu skall kalla dem.
   Mormorsrutorna kommer till av alla hennes restgarner och lär skall bli en pläd eller filt.
     Dessutom fanns där garn, garn och åter garn. Färdiga nystan som bara väntar på att idéerna skall ge sig till känna och nystanen blir använda.

    Till råga på allt fanns där en vacker ask som man kunde tro var hantverk av pärlor men se då blir man nog lurad för den är en vanlig plåtask men utsmyckad så vackert.


     Här är mina egna grejer som är på väg att bli klara. Pulsvärmare till mig själv och
   nej inte är julen nära trots att jag just nu sysslat med THK knivarna, nej det är ju bara så att  i Jakobstad behövs dessa året om.

     Mulet o grått även i dag, när skall detta ta slut och solen titta fram.  Vill helst fräsa till ordentligt  på detta väder men det hjälper ju inte så kanske bäst att sätta mig till målarbordet igen för då glömmer man tid o rum.

   Tack för att ni tittar in och ni är alltid välkomna igen. Önskar er en bra dag. vi ses.

8 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

70-tallet, ja. Vet du, jeg får frysninger når jeg tenker på det. Jeg hadde gardiner i orange , gult og brunt, andre ting likedan, og til og med en orange kåpe!
Aldri mer orange og brunt for meg, jeg er vaksinert!
Men dukkekjolen var jo helt flott satt sammen av de rette fargene, de står jo godt til hverandre.
Likevel: Nei. Ikke for meg, vaksinasjonen var sterk den gang...
Klem!

Janne i Fagerlia sa...

Ja70-tallet gikk i brunt og oransje. Minnes godt mitt pikeværelse på den tiden, det gikk i akkurat disse fargene. Men det var fint den gangen :)

Vform sa...

Oj, så igenkännande inlägg!
Verkar vara fler än jag som har ett och annat i sina gömmor :)
...och docklänningen, den föder minnen!
Här går också penseln varm ;)
Ha en fin vecka!

Mon jardin en ik sa...

Verkligen typisk 70-tal. Så rolig att den finns kvar. Tänk så mycket man har stickat och sytt till barnens dockor. Men mest av rester. Det bara var så.
Ha en fin vecka
Anje

Anonym sa...

Ja visst har Vörå allt..även skor, finns ju hur mycket som helst på hallpis. Fin liten klänning o det är nog 70 talets färger...fin plåtask..som man skulle kunna tro har pärlor på sej.//nattugglans garnpåsar

Black Iris sa...

Vilken lycka att få rota i någon annans handarbetshörna..
Tänk vad många halvfärdiga saker som finns i gömmorna hemma hos oss alla..

Kram Maidi

Snäckskalsdalen. sa...

Det var ett riktigt nostalgiinlägg, och så mycket jag kände igen! Det var mysiga tider det också! Och mormorsrutor är jag ju svag för och dom färgerna tyckte jag verkligen om!
Agneta kram

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, jag, igen! Kom på att du undrade över min lilla ljungplanta som jag har i köksfönstret. Jag köpte den till jul och den stod liksom inne i blomsteraffären, men dom visst inte vad det var för en och inte jag heller. Men dom sa att jag skulle ha den inne! Och det har jag haft och den växer! Jag kommer inte ihåg var jag köpte den. Den är i alla fall fin och tacksam så ser du en så köp!
Agneta kram