lördag 24 januari 2015

Barn tunikor

    Nu är jag faktiskt alldeles nöjd med mig själv. Jag har lyckats få till något av två tygbitar från mina två lådor som är fulla med tygbitar passande till kläder. Antar att ni är många fler som sitter på såna lager.
    Ena tygbiten som för flera år sen var meningen till mig själv blev till tunikor till ettan o tvåan.  Visste nu inte om de skulle gillas av flickorna för här är ju inga prinsessor eller sådant men de var nöjda  och mamman likaså.
    Ettan fick naturvita byxor också som passar helt bra till tunikan men de syns rätt dåligt här på bild.
      Gundmönstren hämtade jag från Ottobree och det roligaste är att fixa till egna små idéer sen.

     För många många år sen sydde jag rätt mycket kläder men sen kom en tid då jag inte hade lust alls med sådant. Under min aktiva tid med att sy så blev det ju samlat en del tyger och de bästa bitarna har strandat i ett par lådor. "Sparsam" som jag är på vissa områden så förmår jag inte kasta dessa tyger. Ni förstår således att jag är rätt nöjd när jag nu kommit till skott lite. För varje tygbit som skulle minska så känns det bra.
     Vi påverkas en hel del av varann för det är nog andra bloggar som inspirerat mig att komma igen lite på denna front. Inte sagt att jag kommer att sy något mera det får tiden utvisa.
      Tack för alla goda idéer som jag får från era bloggar.

   Snöigt här just nu men så skall det ju vara när det är vinter. Trevlig helg till er alla. Vi ses.
 
   

11 kommentarer:

Allt och lite till sa...

Va fina kläder du har sytt! Min mamma sydde också massor med kläder åt våra pojkar förr och det var såå tacksamt.
Själv har jag en tid varit riktigt ivrig till att sy en känning åt mig själv. Skulle vilja sy en sån 50-60 tals sak med smal midja och utsvängd kjol :) Förr sydde jag en hel del kläder, men i något skede har jag kommit av mig.
Ha en bra dag!

Snäckskalsdalen. sa...

Så fin! Det är nästan så jag skulle vilja ha en själv!
Agneta kram

Vesna Grudnik sa...

nice:))

Loppisälskare sa...

Så fina! Så vackert att kombinera lite färg till svart/vitt. Sydde en hel del till mina pojkar när de var små, men det blir inte sy mycket numera.
/RosMarie

Janne i Fagerlia sa...

Du er jammen flink med symaskinen! Lekker tunika :)

Rantamor sa...

OJ va du är duktig,
så snygga tunikor du har sytt.
Tänk att jag helt har glömt bort att jag kan sy, hittade en hel låda med barbiekläder som ingen vill ha som jag har sytt.
Skulle jag ge dom till mina , våra, barnbarnskillar så skulle jag ju bli idiotförklarad.
Därför var jag glad när min brorsbarnbarns tjej fyllde 5 och jag kunde skicka ett litet paket till henne med barbiekläder.

Tjingelingen från Rantamor.

Evas Pyssel sa...

Vad snyggt !!! Det är så roligt att sy . Förr var jag flitig och sydde massor, men sylusten har dalat. Åtminstone vad det gäller kläder. Blir mest gardiner och kuddar. Tyg har jag inte brist på så man vet aldrig när jag får ett ryck.
Kram Eva

Mon jardin en ik sa...

Så fina dem är. Duktiga du. Skönt att det blir något av tygerna som ligger och väntar. Har också en massa liggande och kan ändå inte låta bli att köpa nytt varje gång jag ser nåt som inspirerar mig. Att sen tiden inte räcker till .....ja då blir dem liggande.
Anje

Anonym sa...

Där ser du! Det lönar sig att spara allt. Du lyckas ju med allt du gör. Mycket vackra tunikor. Hls Syster äldre.

nattugglan sa...

Jättefint! och sen är det ju så kul då man kan sätta dit knappar o sånt som lite extra som inte finns på köpta plagg.jag sydde nästan allt åt våra flickor då de va små.. men sen skulle det va bara köpta o då slutade jag att sy,,nu blir det mest kuddar, gardiner o så dockkläder.ha de så bra!

Black Iris sa...

Vad duktig du är och vad fint det blev.. Jo, jag har allt en liten samling med tyger jag också och visst är det så att man inspireras av bloggandet. Det finns så många pysslerskor där ute..

Kram Maidi