torsdag 8 januari 2015

Sovrummets inredning

    Sovrummet har varit helt klart ett par månader redan men jag har aldrig visat det slutliga resultatet.
Så här blev det
 Mannen gjorde själv hyllan där han fällt in lamporna och jag är helt nöjd med den. Den har en liten kant såsom fotohyllor har så jag kan placera tavlor utan att slå en spik i väggen hm,hm,. Just detta att slå en spik i väggen är jag rätt bra på fast jag brukar välja de minsta jag hittar men det brukar ändå mannen inte gilla, han är nog lite klokare på den fronten.

   Nåja jag berättade redan tidigare om den gamla gula ryamattan som jag kom på att jag hade i gömmorna. Nostalgin började flöda när jag fick fram den så även mitt gamla, gamla sängöverkast kom sig fram i all hast. Jag tänkte göra gardiner av det men detta blev jag inte alls nöjd med.

     Så här såg det tyget ut så färgen passade helt utmärkt till mattan men tyvärr såg gardinen gammal ut i det nyrenoverade rummet och så blev det aningen för mycket av det gula som inte precis är min färg. Det var en helt annan sak med ryamattan, kanske för att de är lite inne just nu.

    Lite skulle det åtminstone bli av det så jag sydde precis samma kudde av överkastet som jag hade som ung och då blev jag faktiskt helt nöjd. I dagens läge skulle jag inte välja gul men de här grejerna fanns ju här redan och om man ger sig tid att noggrant se och även tänka efter så är det ju inte så dumt. Jag är faktiskt hel nöjd nu i slutändan.

    I dag har jag städat ut julen. Hade tänkt mig att göra det efter helgen men så i går letade jag i tygskåpet och där var ju helråddigt så jag var tvungen att börja ordna. I dag blev det då bara att fortsätta med julattiraljerna så i morgon kanske det är ordning och reda här igen. Utelamporna, de skall lysa här från första december till sista januari har jag bestämt redan tidigare och ingen har motsatt sig, bara protesterat lite.
        Tack för alla snälla kommentarer ni ger er tid med och trevligt för mig att ni tittar in. Ha det så bra och vi ses om några dagar.
 

6 kommentarer:

Rantamor sa...

Snyggt.
Och tur att du valde vita gardinerna, den gula var förskräcklig (fölåt)...
men ryamattan är snygg och det räcker som färg tycker jag, och då menar jag att jag inte skulle valt den kudden på sängen heller....men det är jag det som är ärlig mot mig själv.
Dom flesta bloggare skriver alltid snyggt vare sig dom tycker eller inte och det tycker jag inte om, åsikter har vi alla...

Men sovrummet och hyllan och färgerna är tumme upp.

Tjingelingen från Rantamor.

Vform sa...

God fortsättning Siv!!
Så fint du gjort om sovrummet ... så ljust och fräscht :)
Borde börja i den änden vi också ...
Men det ska väl nog planeras lite först ...
Ha en fin dag!

Janne i Fagerlia sa...

Smakfulle farger på soverommet. Flott med innslag av gult.

Evas Pyssel sa...

Håller med , vita gardiner snyggt , inte den gula. Men kudden blev ju pricken över i på det jättesnygga överkastet. Visst är det roligt att pimpa i hemmet . Det blir som nytt. Lyckat.
Kram Eva

Anonym sa...

Hej syster!
Ert sovrum blev jättesnyggt! Jag hade ju förstås valt de gula gardinerna nu på vintern..... he gissa du väl?

Pettas sa...

Du gjorde ett utmärkt val när du valde den vita gardinen. Den gula blir rätt i ett annat sammanhang. Snyggt sovrum har ni hur som helst
Blir smått avundsjuk...här har inget hänt trots vissa planer

Ha det fint på alla sätt!