söndag 4 januari 2015

Vågar man lita på VR?


    På fredagen tog vi tåget ner till Helsingfors och skulle vidare med buss till Ekenäs. Dagen började med att tåget skulle gå från Bennäs före sex på morgonen men vi fick vänta ca 1tim o 20 min där innan tåget kom. Hördes att det skulle vara något tekniskt fel och sådant kan ju uppstå var som helst. För vår del var det ju ingen panik som  inte skulle långt men jag hann tänka, hur gör man såna här gånger om man t,ex skall vidare till flyget på någon längre resa.
    Överraskandes så träffade vi på bekanta redan i Bennäs och de skulle vidare till Sankt Petersburg. De fick hoppa av i Riihimäki trots att de skulle byta tåg i H:fors. Det sades att de borde hinna med ett tåg till Lahtis och sen förhoppningsvis vidare till Sankt Petersburg. Sådant skulle inte vara trevligt alls och ännu vet jag inte hur det ordnade sig.
    Vi själva fick tack och lov åka med en buss som gick en timme senare till Ekenäs så för vår del var det ju ingen fara.
         Väl hemma igen så hade all den vackra snön smält bort ur träden och det var bara en sörja på marken. Nu har det snöat jättemycket igen så nu är det åter lika vackert här som ni ser. Bilderna är dagens och eftersom jag inte behöver skotta snö så njuter jag av det hela istället.
 
    Tog en kort promenad för att prata bort en stund hos grannen. Deras lada och den fullsnöade granen påminde om en jul i bild.

                            Träden bugar och bockar nästan ännu mer än för en vecka sen.

 

    Väl hemma igen möttes jag av dessa bilder på vår stuga. Vanligen blir alla bilder tagna på vår egen tomt men med ett steg in på en annan grannes tomt fick jag dessa vackra bilder här hos oss.

    Önskar att detta vackra får finnas kvar en tid nu utan att blåsa eller rinna bort men vi får se hur långvarigt det blir.

    En skön trettondagshelg önskar jag er alla så ha det så gott, vi ses.


11 kommentarer:

Rantamor sa...

Men jösses va snö du har fått, skicka genast hit lite till oss, här har vi bara ishalka och jävulskap !!!
Va vackert det blir när det kommer lite snö...suck.

Näe nu ska vi snart i bastun, brukar ha söndagsbastu, så mysigt när helgen är slut att sätta sig i bastun med fötterna i ett fotbad.

Trevlig fortsättning på det nufödda 2015.

Tjingelingen från Rantamor.

Nette Cecilia sa...

Olika falla ödets lotter ,vi kunde nog ha tagit emot lite snö den här gången ,vi har kanske 2 cm .Vackra bilder ,kramen Nette

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Vilka härliga snöbilder du bjuder på.
God fortsättning.

Vform sa...

WOW ... vilka vackra bilder!!
Får njuta av dem jag nu en stund ... för vi har barmark ... inte en enda snöflinga har dalat här i dag!
Men inte sörjer vi, den kommer säkert :)
Ha det bra!

Vesna Grudnik sa...

beautiful panorama:))) vauuuu

Mon jardin en ik sa...

Oj, så mycket snö det är hos er medan vi har lite dis och plus 6. Skulle gärna ta en snöpromenad hos dig. Så vackert det är. Trevlig trettondagen.
Anje

Pettas sa...

Mycket vackert! Vintriga härliga bilder.
Ja, det är lite kymigt om man ska iväg någonstans för att åka vidare ett visst klockslag och vädret ställer till det. Vet så väl hur det känns. Bor man på en ö så kan det hända att man får stanna hemma och boka om tider och annat. Ibland går inte färjorna in i hamnen för att det stormar och ibland är detsamma sak med flyget. Vi ska iväg nu i slutet av januari igen (Madeira). Vi är ute ett par dagar innan för att säkert komma med flyget. För säkerhets skull. :)
Ha en fin trettondag du med! Snart börjar de s.k. oxveckorna igen

Janne i Fagerlia sa...

Ikke trivelig når det oppstår kommunikasjonsproblemer innen transport. Håper dine bekjente kom seg til St. Petersburg. Meget vakre vinterbilder du viser. Hos meg veksler det mellom snø og regn.

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka vackra bilder!
Nej, ska man med flyget gäller det att ha marginaler.....det är lite krångligt ibland när man vet att det kan bli snö eller fel på linjen.
Agneta kram

Rantamor sa...

Förresten visst har jag väl grattat till nya gossen i familjen...
Om inte så GRATTIS !!!
Kul att det blev en lillebror som tjejerna kan gosa med.

Tjingelingen från Rantamor.

Black Iris sa...

Men, jösses vilken härlig vinter det är där hos dig. Otroligt vackra bilder..

Kram Maidi