söndag 22 maj 2016

Ljuvlig men arbetsam dag vid sommarstugan

   Hastigt kom vi på i dag att vi skulle åka till sommarstugan. Tanken var att få nån sorts början på att städa lite inför sommaren. Vill först säga fy fasen vad jag är less på allt städandet. Först hemma och sen här men det löns väl inte att gnälla för  alla har väl den maran över sig att ingen håller ordning om man inte gör det själv.
   Trevligt var det att komma hit, vi började med att sitta på verandan en bra stund innan vi alls tog tag i något.

    Sen blev det en rundvandring för att se vilka blommor som var på kommande. Kabbelekan blommade väldigt vackert på flera ställen.
    Liljekonvaljerna är nära att blomma så jag tror vi kommer att missa den blomningen i år eftersom vi är bort nästa helg.
    En liten fläck med blåbärsris stod i full blom men där brukar aldrig några blåbär visa sig.

    Sist den ljuvliga lilla blomman som växer vid vattenkanten. Tyvärr kommer jag inte på namnet. Enkelt att slå upp detta via google men tar rätt länge när jag har dartorn kopplad via telefon. Tålamodet räcker för detta inlägg men inte mer.

    Nu är sommarstugan fräsch inför sommaren. Trodde aldrig vi skulle få detta klart i dag men vi brukar vanligen hjälps åt en dag och så får det vara bra. Skööönt så nu skall jag krypa till kojs. Ha det gott, vi ses.

4 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Visst är det motigt ibland med just städning. Jag har gnällt över vår dammsugare som är så tung, men nu har vi äntligen köpt en ny. Tänk vad det underlättar med smidiga redskap. Stugan har vi också tagit i bruk och det är verkligen något man längtat efter.Där är det avkoppling som gäller även om man fixar en hel del. Det blir inte som hemma ändå, där alla måsten finns.
Härliga sommardagar är det nu. Ser på dina bilder att det är vackert hos dig med.
Ha det gott. Kram Eva

Skaparglädje sa...

Städning är aldrig kul. Men så skönt när det är över, sen kan man njuta av all vacker natur och även njuta av att det är rent och fint inomhus.
kram!

Marianne sa...

Ja att arbeta i trädgården kan vara som ett riktigt svettigt gympass!Fast som tur är blir det fint efteråt.

Isa sa...

Skogsviol...