onsdag 18 maj 2016

Min andra stolthet just nu

 I förra inlägget visade jag min fina orkidé som jag var så stolt över men här kommer min andra stolthet. Denna rosa skönhet är så otroligt vacker och blommar just nu men har endast fyra blommor.
   Nu tycker säker någon att jag har gröna fingrar men nej det har jag absolut inte. Skulle helst skriva att inga växter trivs med mig mera men det kanske inte passar helt bra med vad jag visar er just nu.

    Tidigare i mitt liv fick jag nästan allt att  leva och blomma men så är det nog inte längre. Kanske är det såna som skall misskötas en aning som tvingar sig att leva tillsammans med mig nuförtiden.

    Beklagade mig just för en bloggvän att jag planterade pärlhyacinter i höstas ute och inte en enda blommar. Hur kan det bli så? Tidigare förökade de sig och blommade flitigt så jag delade med mig till höger o vänster. Kanske är det sant som det påstås att man bör prata med blommorna men nej det har jag ju heller aldrig gjort.
    Mina fuchsior som  jag brukar övervintra i källaren är inte mycket värt i år. Ids inte ens ge er en glimt av dem. Pelargoniorna blommar visst redan men jag skulle önska att även de såg fräschare och kraftigare ut. Tänker nog inte slösa energi med att gå och hoppas att fuchsiorna skall ta sig, ett par av dem åker snart på tippen.
    Ha en skön onsdag kväll. Vi ses.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jättefina blommor du har! Min kaktus har inte en enda blomknopp.
Lillsyrran

Anonym sa...

Oj,oj! Nu ar jag avundsjuk! Inte min blommar heller, bara vaxer o vaxer.
Storsyrran

Mina fotostunder sa...

Underbara blommor du har och vilken fin färg på kaktusen!
Jag har en orkideé som inte fick vatten på två sommarmånader ifjol och den blomma så otroligt vackert i flera månader ....
Ha det bra!

Rantamor sa...

Hoppas att ni har en underbar försommar.
Har ni några husvagnsplaner på gång eller ska ni befinna er på sommarstugan hela sommaren.??

Hälsningar från Rantafar och Rantamor.

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken otroligt vacker kaktusblomma du har och fyra blommor, det tycker jag är många! Kaktusar gillar jag också, är så där när det gäller att komma ihåg krukväxterna, så då passar dom kanonbra!
Pärlhyacinterna var ju märkligt, har det varit något litet djur och smaskat i sig lökarna, tro!
Agneta kram

Janne i Fagerlia sa...

Så vakker kaktusblomst. Nydelig farge!