onsdag 12 augusti 2015

      Med regn hängande i luften och vått i marken så är det inte lika passande i dag att sitta i blåbärsskogen. Lyssnar till min nyinköpta skiva med Jon Henrik Fjällgren.
   Jag var som sagt och lyssnade på Jon Henrik i Nykarleby på söndag kväll och enligt mitt tycke bjuder han på helt underbar musik.

    Helt annat än all glamour i shower med lösögonfransar, högklackat, fart och fläng. Här behövdes inget extra, musiken bjöd verkligen ändå.
    Vi behöver verkligen något som är förknippat med verkliga livet och naturen i dagens läge när det mesta skall vara så glittrigt m.m.
    I vissa av hans låtar var det nästan som om man själv stod på fjället i djupare tankar med vidderna framför sig.

     Ja just det,djupa tankar hade nog lagt grunden till många av hans låtar och varenda låt berörde. Jag verkligen njöt, berördes och åter njöt.

          Här signerade han sina skivor som såldes som smör i solen. Jag som vanligen inte brukar stå i kö för att köpa en skiva, ja jag och sonhustrun stod snällt kvar för att även få inhandla varsin.
    Musiken mycket mycket bra men dessutom har han en sådan lugn och rofylld utstrålning som inte många artister har i dagens läge.  En bra kväll tog även slut men skivan har jag kvar.

    Kanske går jag åter till skogen i morgon för det finns ju blåbär i massor. Bara ett par timmar varje dag annars säger kroppen stopp men att få sitta i skogen, ja det kunde jag göra en hel dag. Vistelse i skogen i måttliga mängder gör gott för kropp och själ.

    I går hade jag två flickor med som faktiskt hade tålamod i två timmar. De åt sig mätta på blåbär men dessutom sjöng vi, lyssnade till tystnaden och fantiserade en del om skogen för att tålamodet skulle räcka en stund.
 
Nu skall jag fortsätta spela min skiva och dessutom göra en del vid mitt målarbord.
   Ha det bra alla besökare och bloggvänner, vi ses.2 kommentarer:

Rantamor sa...

Har ju inte lyssnat så mycket på JonHenrik, men jag kan förstå att det är
avstressande musik som vi alla borde ta del av.
Och lingon i massor plockar du...nej va skriver jag blåbär menar jag ju,
men jag hoppas att också lingonen ska visa sig i mängder när hösten kommer.

Näe nu åter till städningen...suck..men nu blänker duschkabinen i nedvåningen
och bastun doftar gott...
ska ha främmande i helgen !!!
Nu ska jag upp på övre botten å städa..

Tjingelingen från Rantamor.

Catarina sa...

Har skickat e-post till dig :)