söndag 23 augusti 2015

Mitt fynd från Juthbackamarknaden


   Tänka sig att detta fynd blev mitt. Denna gång var jag snabb i vändningarna för genast jag såg båten på morgonen så visste jag att denna vill jag ha. Mannen här i huset säger att vi har två båtar och det är två för mycket, nu har vi alltså den tredje men denna kräver inte mycket underhåll.
       Med denna lilla "pärla" skall jag ut på det lugna vattnet utan brummande motorer. Med denna  skall även barnbarnen en efter en få lära sig att ro medan jag sitter i aktern.

   Så är Juthbackamarknaden till ända i år. Även denna gång var vädret helt förträffligt. Mycket folk men kanske aningen mindre på fredagen. Inte konstigt då ÖT klantat sig och skrivit i tidningen att inget får säljas före fredag kväll vilket inte alls stämde. Det är torsdag som inget får säljas och det är ju helt förståeligt, annars skulle väl denna marknad växa till hela veckan.

    Lite trött på att se de stora försäljarna som handlar med bl.a. glas och porslin blir man ju i längden. De har långa bord med nästan samma saker varje år och uppskruvade priser. Det är bra mycket roligare att kika på vad små loppisar har på sina bord om man nu inte är ute efter något speciellt glas eller liknande.

   Här sitter sonhustrun och jag invirade i filtar medan sonen står i bara armar. Det var inte alls varmt så där inpå småtimmarna men väldigt mysigt med lampor och ljus här och var. Kan nämna att man får sälja hela natten men det är ju kanske inte köpare som är i farten mitt i natten men sent på kvällen är folk ute och minglar, rätt trevligt så att säga.
   Att vi för länge sen lyckades få en plats för husvagn gör att vi har denna marknad till en trevlig grej varje år. Vi samlar bara ur egna skåp och sen kommer släktingars en och annan grej med på ett hörn, därav blir bordet fullt till slut. Mycket jobb att ordna på förhand men åtminstone jag trivs som fisken i vattnet att vara mitt i röran och träffa många bekanta.

   Fortsatt underbart väder här. Tänker sticka iväg ut och stanna där hela dagen. Tror att jag skall be mannen röka en bit lax så är det riktigt sommarliv. Ha det så gott. Vi ses.
 

4 kommentarer:

Catarina sa...

Vad roligt med en roddbåt :) Det är ju så rogivande att vara ute på skön och ro i sakta mak, även om det är jäätte länge sedan jag själv har fått göra det.
Visst ser det mysigt ut där hos er med tända ljus och sköna filtar. Men jag ångrar inte alls att vi hoppade över vår försäljning i år för jag låg och hostade så gott som hela natten när vi kom hem från marknaden och då hade vi inte alls varit speciellt länge heller. Och eftersom det är jag som brukar ha det största ansvaret med att samla ihop och prissätta grejer och sen stå och sälja, så hade det nog inte funkat vidare bra i år.

Evas Pyssel sa...

Det var inget dåligt fynd, en båt. Men ska det vara rejält så ska det. Det är kul med marknader Speciellt när det är fint väder och man kan gå och strosa .
Ha det gott. Kram Eva

Pettas sa...

Grattis till båtfyndet! :) Och allt roligt som väntar med den
Det ser härligt och trivsamt ut Juthbacka-loppisen! Synd att avståndet
är så stort. Tack för att du delar med dig!

Mina fotostunder sa...

Så mycket roligt ni kommer att få med roddbåten!
Du var ej på plats när jag vandrade runt där på marknaden. :)
Men så otroligt varmt det var, men jag ska inte klaga på vädret nu när vi har fått så här fina sensommardagar.
Ha det bra!