söndag 20 februari 2022

Tröjor

     Här kommer en rad med bilder på vackra tröjor. Min "syster yngre" kunde man säga är en riktig specialist på att sticka tröjor. Hon stickar stora o små, mönstrade eller omönstade, uppifrån och ner eller nerifrån och upp.

      Hennes senaste är denna som även den blev klar på en vecka. Den är stickad i det väl omtyckta garnet lettlopi. Denna är till henne själv, en i raden alltså. Annars är vi ju hela tjocka släkten förärad med någon av hennes tröjor.
    Denna tröja med det vita oket vet jag ej vilket garn men helt förtjusande tycker jag. Dessa olika som jag visar nu råkar jag ha i min telefon så alla är inte de nyaste men lika vackra ändå.

      Denna gråa är min egen som jag verkligen älskar. Garnet är Cotton merino. Jag gillar ju inte när tröjor är för löst stickade och jag vill påstå att dem alla är helt lagom.

                                  Den här blåa är stickad i Drops Cloud, alldeles mjuk och gullig. Ser ni att det är samma mönster på min gråa och denna blå men i olika garn och olika färger.

                    Denna är en lite mindre modell och jag vet inte vilket sorts garn tyvärr.

     Till förra julen stickade hon dessutom Strömsösockor till alla hennes barn 4st och hela deras familjer.
Frågade henne om hon hade räkning på hur många tröjor hon stickat under åren men nej det hade hon inte. Däremot visste hon att det blev 20st dock mindre och större under pandemiåret 2021.
     Jag har puffat henne att hon borde sticka på beställning och svaret blev nåja men alla stickar ju själva och visst är det delvis så.
Rätt skön söndag i dag och en liten skymt av solen från morgonen. Trevligt också med skogspromenad i sällskap av mannen eftersom jag nästan alltid promenerar allena. Hoppas även ni haft det bra. Vi ses igen en annan dag. Ha det gott.

 

1 kommentar:

Mina fotostunder sa...

Helt otroligt så vackra tröjor!
Hälsa syster att jag är en som inte stickar ... :)
Ha en fin dag!