tisdag 1 mars 2022

Lite njutbart trots tidens elände

       Så illa berörda vi alla är över det som händer i Europa, ja verkligt svårt att fokusera på annat just nu. Tänker på alla som far så illa på grund av vissa makthavares vansinne. Tänker på alla skräckslagna människor som har detta hemska inpå livet just nu. Funderar hur detta vansinne fortsätter och tänker även  tack och lov att min far krigsveteranen med fem års krig i bakfickan inte mera lever och behöver se detta helvete. Ibland blir nästan huvudet fullt av alla hemska nyheter och man bara måste fokusera på annat.

      Det gjorde syster yngre och jag i går. Denna fina dag vandrade vi ut till Mässkär och runt ön.

     Många många människor var i farten med skidor, sparkare, pulkor och förtåss även promenerande.

         Vädret var så otroligt fint och ingen vind förrän vid eftermiddagen. Med kaffe o gris slog vi oss ner på ett underrede till en brygga på sydsidan. Ljuset och värmen fick tankarna att även irra iväg på trevliga saker så mycket blev ventilerat. Det var ju inte bara benmusklerna som fick sig en omgång, det fick nog även pratmusklerna också.

      Kanske lyckades jag eller så inte att ta bra foton eftersom det är folktomt på bild trots att så många vandrade just denna dag. Längs isvägen mellan Jakobstad och Mässkär vandrade folk mest. Jag har tydligen de flesta bilder från sydsidan.
     Alla de vackra villorna som vanligen inte syns från det håll vi kommer när vi besöker Mässkär om sommaren, de syntes gott från andra sidan ön. Ett vackert villaområde alltså.

     Dagen blev helt underbar och jag är så glad att vi kom iväg. Denna dag bjöd nog vädergudarna på det absolut perfekta vädret.

           Vandringen gjorde oss hungriga men vi har ju Korv Görans i Jakobstad som snabbt fixade mat till två hungriga tanter. Gott var det med räkor o ris. Tack syrran för en underbar dag.
       Önskar er alla allt gott. Vi ses.


1 kommentar:

Bibbis blandning sa...

Jag tycker dina bilder var vackra och rogivande. Det behövs som läget i Europa är just nu. Man behöver någonstans där man kan få andas fritt och njuta av frid och naturens skönhet innan man åter fylls av rädsla och oro.
Var rädd om dig alla dagar.