onsdag 22 juni 2011

I gömmorna

Här hos oss gäller ingen ingående städning till midsommaren trots att jag är av den årgången att så kanske borde vara fallet. Tidiga våren innan vädret manar en att hålla sig ute är en betydligt bättre tid att reda upp lite här o där. Efter endast lite städning i går så sökte jag febrilt efter en duk som jag broderade för några år sen. Till slut fann jag den och på på kuppen fann jag även detta lilla babylapptäcke som jag sydde för jättelängesen till vår förstfödda.
Kanske skulle jag välja nästan samma färger i dag men det starka gula skulle nog bli en mildare gulfärg tror jag.

Tror bestämt att denna duk är det allra senaste som jag broderat trots att den funnits klar i rätt många år så jag kan knappast säga att jag är någon hejare på det området.

Störtregnet kom i förra veckan och någon sa att det blev 42ml.

Sommarbilder på min vandring i vår närhet.
Den österbottniska ladan är i dag en tjustning på vår landsbygd men tyvärr har ju denna lada plåttak och dessutom lär den skall försvinna inom kort.
Alla dikesrenar är redan nerklippta längs vägen man lär få söka sig ut vid åkrar för att hitta midsommarblomster. Hoppas nu bara att det blir något sort vättigt väder till midsommarafton men med goda vänner, god mat o lite skumpa lär det bli bra ändå. Kanske hinner vi ses ännu innan det bär av till villan, vi får se. Ha det så gott.

4 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Vilket härligt lapptäcke från en gången tid. Duken du broderat är så fin och visst har man gjort en och annan sådan. Vist är vår landsbygd underbar. Ha en skön midsommarhelg!

cowgirl sa...

Va roligt att du har täcket kvar. Om jag inte minns fel så var du en hejjare på att göra av med saker.. ;) Minns att mamma ibland ojjade sig lite. :) Jag hörde att ni får gäster över midsommarn. Glad midsommar och hoppas att det blir mycket prat och många skratt!

-grinden på glänt-

Bea sa...

Ja, i gömmorna finns ett och annat vackert att titta på och njuta av.
Vackert i naturen också i midsommartid :)
Trevlig Midsommar! /Bea

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Vilken härlig sommrig duk!
Jag önskar dig en regnfri och Glad Midsommar.
kram, Petra B.