måndag 13 juni 2011

Lilla blomprakten i myshörnan

Det här med datorer är inte roligt när det börjar strula, allra minst för den som har temerament och skulle ha lust att slänga ut hela skräpet. Nej man får ju ta förnuftet tillfånga och begära hjälp av någon som kan det hela.
Jag har inte kommit in på nätet på en vecka så nu finns en del att ta igen.
Väljer i dag att visa vår lilla myshörna och de några krukor med blommor jag har, är ju faktiskt ganska stolt över de som jag lyckats övervintra i vår lilla potatiskällare.
Denna lilla myshörna är i flitig användning både att äta middag, läsa tidningen, sy på maskin, stryka kläder m.m. Eftersom det är kvällsol så är det inbjudande till dess att myggen börjar irritera.
Dessa pelargoner var det som överlevde vintern i vår källare. Sen de vaknade har de fått lite av Kekkilä "rosa" bevattningsgödsel vid varje bevattning. Jag tycker det verkar vara ett supermedel om man ids sätta i vattnet hela tiden.
Jag hade en strut som blivit illa medtagen av rost så därför målade jag den i vit och målade även myshörna på. Det blev ok åtminstone för den här sommaren.
Det här är paradisträdet som jag egentligen har inne men det trivs väldigt bra ute på sommaren och de andra är nog bara växter som redan finns här.

De här båda fuxiorna var det som också överlevde i källaren men först nu börjar de blomma. Den en har jag gett till sonhustrun som ägde den första som jag sen förökat med stickling.
Änglatrumpeten fick äran att överleva i garaget men på nåder för där skall ju egentligen inte finnas växter enligt chefen där. Så här vacker var den med 7klockor så länge den stod inne men nu är den ute och utan blom men säkert kommer det igen. Änglatrumpeter är vackra men lite svårplaserade när uteplatsen är lite, dessutom verkar de ju inte trivas i blåst.
I dag har vi ingen värme minsann, bara 12+ men detta är väl det riktiga Finland för inte passar ju det med någon asiatisk sommar här inte. Hoppas på mer värme det måste vi ju i alla fall göra.
Roligt att ni troget besöker min blogg, det är alltid uppmuntrande med någon kommentar så hjärtligt tack för dem. Vi ses.

7 kommentarer:

Ulla-Bella sa...

Så koselig det ser ut hos deg:)

Rantamor sa...

Men jösses va snyggt du har i din myshörna...där skulle jag nog också trivas.
Och vilka vackra blommor...
Och pelargoner..
Du HAR gröna fingrar.

Tjingeling.

Anelias hantverk sa...

Ååh så underbara blommor och myshörna du har! Änglatrumpeten är en riktigt vacker blomma!
Ha det bra!

Nette Cecilia sa...

Vilka vackra blommor ,tänk att jag köpt den färgen på pelargonerna i år,nu regnar dom väl till döds som det spiller ner ,kramis Nette

nattugglan sa...

oj skitt va fin myshörna du har..o nog blir det fint med stenar sådär opp till trappen..jag får inget gjort..vår hund Emma är helt galen i att gräva o nu har hon så man ser nästan Kina vid trappan....o jag blir så trött på det(allt grävas) så jag ha inte idas ta opp mina fina dahlior som blomma så ifjol.. får hopaps på en ny sommar o kanske hon sku va äldre då o fatta mer.. men jag tror inte det..suck!!

Lyckoslanten sa...

Ser att du har mått gott vid sommarstugan och tack för titten i din myshörna. Har svårt att tänka mig att du har temperament för att slänga saker, enligt vad jag träffat dig! :o) Du tycks ha haft lycka med de övervintrade blommorna också. Nu är mina pelargoner på gång också!
Ha en skön vecka. Jag ska på jakt efter värme! ❀

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken fin myshörna, det ser så ombonat ut och växterna är jättefina.
Krånglande datorer är ett riktigt elände.
Agneta kram