torsdag 30 juni 2011

Hantverkarmarknaden i Bennäs

I kväll var det den traditionella hantverkarmarknaden i Bennäs. Där strömmade folk hela tiden och man får hoppas att försäljarna fick åka hem nöjda efter avslutad försäljning. Jag träffade en bloggvän och det är ju alltid kul.
Miljön är helt perfekt för denna marknad eftersom det är en stor gräslänt och där finns en röd liten stuga och 2st bodar. Den lilla stugan är alldeles speciell inuti med liljekonvalj motiv målad på frihand i tamburen och i lilla "storstugan är väggarna målade med handskurna shabloner. Vi juletid blir den en mysig tomtestuga, särkilt när brasan sprakar i den öppna spisen.


En skön vilopaus och säkert trevlig pratstund. Det är ju faktiskt så att det där sociala med att träffa andra människor och prata bort en stund är ju minst lika viktigt som själva hantverksförsäljningen.
Här i bakgrunden syns även kommunhuset.
Denna marknad är alltid onsdagen efter misommarn och det är ytterst få gånger som den regnat bort. I kväll var det nästan 30+ och samma väder åtnjöts även i fjol och vädret det är visst både a och o vid marknadstillfällen.
Nu blir det att få njuta av det vackra vädret även några dagar till, sen kanske det blir en liten färd med husvagnen någonstans.
Så njut av värmen och ha det så gott. Vi ses.

5 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Vädret är verkligen a och o när det gäller marknader. Få se till helgen när det bär till i vår stad! Men lyckat ser det där ut att ha varit. Hoppas ni får en fin tur med husvagnen. Jag bara väntar tills det bär iväg igen! ♥

Anelias hantverk sa...

Jättemysig marknad!
Ha en skön dag!

Snäckskalsdalen. sa...

Vilket underbart ställe och det verkar ligga till så att det är lätt att komma dit. Och aktiviteter året runt. Så mysigt!
agneta kram

Vform sa...

HEJ!
Tack för hälsningen ;)
Där ser det ju ut att vara såå mysigt!
Synd att man inte hinner och kan vara på alla ställen ... men det går ju bra ändå ;)
Nu är slutspurten på gång till vår karneval som börjar i morgon!
...och tavlorna är på plats!
Ses!

Ulla-Bella sa...

Ser ut som et flott arrangement:)