söndag 14 oktober 2012

En tripp norrut

      Denna helg tog vi oss en sväng norrut med husvagnen. Planen var att vi skulle åka till till Luleå på den årliga höstloppisen i Luleå som har blivit så populär här i våra trakter. Först landade vi förståss  på Ikeaparkeringen alldeles trötta efter allt affärsspring. Några saker blev handlade men det går även att fördriva tiden med att ögonshoppa.
   Och vem tror ni att vi träffade på Ikeaparkeringen om inte Rantamor i egen hög person och dessutom med Rantafar vid sin sida. Nej nu var det faktiskt så här att det var lite avtalat. Jag träffade Rantamor o Rantafar vid Hantverkarboden i måndas och då blev det skojat om att vi kanske är vid Ikea på samma gång.  Där på Ikea parkeringen blev det en riktigt trevlig kväll för oss med skoj och många glada skratt tillsammans med Rantamor o Rantafar. Kändes nästan som om man känt varann länge trots att vi alldrig setts tidigare. Så jag säger tack för denna trevliga kväll. Ikeaparkeringen är ju inte ett ställe som man annars förknippar med en trevlig kväll.
    På lördag morgon åkte vi videre till Arcushallen i Luleå där loppisen gick av stapeln. Vi kom redan innan de öppnat och två långa köer ringlade sig fram till hallen.  Tre st bussar fanns där från våra hemtrakter.
     Tyckte att hela hallen var full med folk när jag spanade in för att ta ett foto men det var nog så där lagom för visst rymdes man ändå att se vad som fanns att köpa.
 Där fanns visst koppar, glas, gardiner, hyllor leksaker mm. Således fanns nästan allt möjligt men allra mest kläder, ja kläder i massor och billigt var det i mitt tycke. Många män satt dit upp rumtomkring och väntade när fruar el sambor o barn var där nere och handlade.  Själv tyckte jag nog att detta loppis passade allra mest för barnfamiljer men därmed inte sagt att jag inte kunde besöka det fler gånger.

En ny vecka är i antågande och jag bara önskar att det blir uppehåll. Känns som om det borde göras det sista där ute iför vintern. Ännu finns lite morötter i landet så det kommer att bli fixat i morgon.
     Just nu vill jag bara tacka er alla för att ni fortsätter ha intresse att besöka min blogg, dessutom alla ni som   kommer med snälla kommentarer och också er som jag fått möjlighet att träffa nångång. Väldigt roligt att få ett ansikte på en del av bloggarna.
                      Önskar er en bra vecka, vi ses igen en annan dag.
 


 
 

8 kommentarer:

Rantamor sa...

Tack själv för en trevlig kväll...
nya vänner berikar livet, så är det bara.
Vi stack iväg redan halvsju och blev omkörd av haldinsbuss så vi förstod att det fanns flera österbottningar i Luleå...

Hoppas vi träffar på varann igen...

Tjingelingen från Rantamor och Rantafar...

Annelis hantverk sa...

Men himmel så mycket grejer på loppiset och stor är ju hallen så det ryms mycket. När vi var där helgen före var det tal om sex bussar härifrån. Trevligt med bloggträffar!
Ha det bra!
Kram!

Snäckskalsdalen. sa...

Ha, så kul att träffa Rantafar och Rantamor och på IKEA:s parkering dessutom!

Stor marknad, jag blev lite trött när jag såg alla saker.....på sätt och vis kan jag förstå herrarna att dom tar och sätter sig och tar det lugnt! Fast jag kan allt vara på humör jag också!

Hoppas du får upp dina morötter!

Agneta kram

annika sa...

Vilken härlig kväll ni verkar ha haft. Vilket stort Loppis. Kul att så många åker dit...flera bussar.

Ha en fin vecka

Kram
annika

Stubbetufsa sa...

Åi, sånn en diger loppis!
Der skulle jeg ha vært!

Black Iris sa...

Men vad roligt att få umgås en dag med en bloggvän.. Tänk, jag har än så länge inte träffat någon bloggerska..

Kram Maidi

Lyckoslanten sa...

Vilket fint babytäcke i förra inlägget och så trevligt det låter med resan ni gjorde. Vi har också varit till Luleå med husvagn och gör gärna om det! ♥

Käranån sa...

Vilken trevlig helg ni har haft med trevliga vänner. Loppiset i Luleå har jag inte hört talas om men där ser det ut att finnas både ett och annat!
Ha en bra helg!