fredag 5 oktober 2012

Nyanser av höst

      Hösten inbjuder till att pynta med ljus och lyktor. Här är min lyktställning  smyckad i höstskrud.
                                            Nu finns återigen några stycken vid hantverkarboden.

    Ser ni? Kan fortfarande inte riktigt fatta att syster yngre och jag fann 16st kantareller. Lite smutsiga här men jag kan lova att de blev rena samma kväll.
   Då jag en dag besökte min gamla hembygd så bad jag syrran att komma med till det ställe där vi som ungdomar funnit kantareller för si så där 45 år sen. Tänk att jag såg en och när jag grävde lite under långt gräs så fann jag fler och ännu fler. Jag fick gräva fram 15st till. Ni kan tro att jag var salig.
   Kan bara inte begripa att de finns så länge på samma ställe.
   Här en mycket vacker svamp som blev så vacker på bild med sitt vita skägg men säkert väldigt giftig gissar jag.
   Vackra färger hör ju även hösten till så när jag planterat några växter på vår tomt så brukade jag tänka att det från vår till höst skall finnas något som ger färg. Därav lönnen och Aronia. Den sistnämnda är helt planterad här för sin höstfärg.

    En regning och mulen dag här i dag liksom i går. I morgon får det vara vilket väder det vill för då tänker jag ta mig en titt på hantverksmässan i Seinäjoki. Trots att jag även tänker mig till Tammerforsmässan i november så känns det som ett behov att se även Seinäjokimässan eftersom mässor brukar ge inspiration.
 
          En skön helg hoppas vi säkert alla på, utan regn och rusk men kanske blir det ändå att mest mysa inne, vi får se. Ha det så gott i alla fall, vi ses.1 kommentar:

Janne i Fagerlia sa...

Når jeg ser dine bilder skjønner jeg at høsten ikke er så verst likevel. Det gjelder å utnytte det beste ved alle årstider :)