söndag 7 oktober 2012

Inspiration

    Trots att vi är alldeles utled på allt regnande så kan det vara till någon sorts nytta ibland. Denna alllt i allo påse kom jag till skott med idag tack vare regnet. Vi hade tänkt oss ut på mossen för att plocka tranbär men beslöt att vi får se tiden an eftersom det är regelt med gungfly på den mossen vi brukar besöka. Allt regnande gör ju inte precis den saken bättre.
     Nu har ju denna påse funnits i mina planer rätt länge men alldrig blivit gjord. Eftersom jag har väldigt lätt att bara lägga ifrån mig saker så brukar det ligga nån Allers eller virkning eller annat på köksbordet. Det gillar jag ju förståss inte trots att det är jag själv som lägger ifrån mig så nu tänker jag pröva om den här påsen skulle fungera bra med att jag har någonstans att sätta ifrån mig t.ex. min virkning.
     Att ha virkning eller annat nära till hands i köket är visst en ovana men den ovanan tänker jag minsann inte lägga av med.
    I går var vi då till Hantverksmässan i Seinäjoki men på vägen stack vi förståss in till Kangas-Aitta i Kauhava. Där finns garn, papperssnören, vävmaterial i massor men det var även massor med folk. Sju bussar och många bilar så vårt besök där blev kort men några foton tog jag.
     Väggprydnaden eller draperiet vad man nu vill använda denna till är gjord i papperssnören.
     Bollarna som jag själv blev förtjust i som inredningsgrej är stickade pappersnören.
                                     Blommorna här är även de av papperssnören och olika band.
                                               Kudden är stickad i lite tunnare trikå mattrasor.
     Väskorna eller korgarna är virkade i trikå, så även mattan och korgarna här under.

     På mässan tog jag endast dessa två bilder av pappersblommor och de var ju utsatta som en idé vid en monter där de sålde olika papper.
     Eftersom det är en säljmässa så känns det aningen fel att ta foton där. Vet inte ens om det är tillåtet för man bör ju inte stjäla idéer hur som helst. Visst kan man fråga om man får ta foton men jag brukar helt enkelt låta bli.
     Mässor ger verkligen inspiration så det förslår så om det går enligt planerna så får jag mig en kick igen i november när Tammerforsmässan går av stapeln. Såg nånstans på nätet att den mässan är Europas största hantverksmässa.
      Önskar er alla en skön och även "regnfri" vecka. Vi ses igen, ha det så gott.


6 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Tänk att jag glömde bort den mässan i år igen .Kanske kan det bli en tur till Tammerfors vem vet .Så vackra inspirations bilder ,kram Nette

Bea sa...

Trevligt med mässor som ger inspiration och visst känns det lite fel att gå omkring med kameran, men frågar man är det säkert ok.
Fin tygpåse med text!
Kram /Bea

Janne i Fagerlia sa...

Så mye fint! Tipper man vender hjem med hodet fullt av kreative tanker etter et slikt besøk.

Mona sa...

Fin idé med påsen på stolen. Och så är den så vacker också!
Härliga inspirationsbilder!
Kramar, Mona

Creative Momone sa...

Vilken fin påse du designat! En sån skulle verkligen komma till pass i soffhörnet, där har jag ofta massor med garn och påbörjade handarbeten, kattorna tycker det är kul att vistas där. ;)
Stickade lampor, det var en fin idé!
Ha en skön tisdag!
Nanne

Vform sa...

Jag borde ha minst tio sådana påsar här och där ;O)
Jättefin idé du gjort!
Ja vi får "spara" oss till T.fors också eftersom vi var på resa i helgen!
SES! :O)