måndag 29 oktober 2012

Fundersamma svanar

                                                      Överraskade av snö och is månne?
    De här svanarna verkar trivas alldeles förträffligt i vår nejd eftersom de inte gett sig av till varmare bräddgrader ännu.
    De hade samlats en hel drös men de fick aningen bråttom när ettan (barnbarn) och jag smög fram för att få se dem på nära håll.  Det är en svan familj som varje sommar återkommer och vistas för det mesta i närheten av vår sommarstuga. Nu var ju det här många fler så nog var det någon palaver på gång.
                                                Verkar som vi var här just i blå timmen.
     Vår roddbåt måste upp ur isen så därav denna utflykt. Det var faktiskt enklare att få den därifrån än vad jag trott efter dessa ca 10- på nätterna. Vi hade tänkt oss att ro över ännu en gång men därav blev inget eftersom isen låg mellan fastlandet och holmen. Lika bra att dra upp den ifall det fortsätter det kalla vädret.
     Tvåans lapptäcke som jag visat en glimt av  tidigare är nu klart. Så nu har även denna lilla tjej fått sitt täcke. Här ser ni det jag nämnde om i tidigare inlägg att de blå och rosa hjärtanen går mot varann, detta är förändringen från de tidigare täcken jag gjort.
    Tänkte här att om det är en pojke så får man ha fram mera blått och om det är en flicka kan man svänga fram det mera rosa.
    Eftersom jag gjort flera stycken tidigare med blandade färger på hjärtanen så blev det lite tjatigt. Nu fick ju detta endast bli i blå och rosa och det är alltid roligare att göra lite förändringar. Reslultatet blev precis som jag tänkt det från början.

     I går kväll var vi ett gäng vid Hantverkarboden för att tömma det ena rummet. Tekniska verket skall sätta nytt golv och det är ju väldigt bra. I samma veva borde vi ju få till stånd lite förändringar där och det är nog väldigt passande så här inför julen. Stugan är ju väldigt liten så det är jättetrångt men nu fick vi även tagit bort ett stort gammalt skåp och en stor soffa som museet tar hand om . Således blir det en hel vägg med hyllor som tidigare varit lite rörig och intetsägande. Ta er gärna en titt där innför julen den som så önskar.
 
 Kan också tipsa er som bor i nejden att vi ordnar resa till hantverksmässan i Tammerfors söndagen den 18/11 kl 07 från Hantverkarboden. Även icke medlemmar är välkomna med.
  Detta är Europas största hantverksmässa såg jag på nätet. I år finns ca 500 utställare, där säljs mycket material till olika hantverk så kom med och låt inspirationen flöda.

     Tack, tack, tack för alla snälla kommentarer. Är dessutom uppriktigt förvånad att så många kikar in här trots att jag själv tycker att jag inte har mycket att komma med. Bloggandet går liksom allt annat lite upp och ner. Ibland har man bilder till flera inlägg och ibland är det alldeles tomt i skallen.
                              Alla ni, ha det så gott till dess vi ses igen.

5 kommentarer:

Rantamor sa...

Måste bara nyfiket fråga var det era barnbarn i Öt idag...ja vi fick den som idag, och tänkte genast på dig. Grattis isåfall till en ny familjemedlem.
Och du våran båt är fortfarande i vatten, Rantafar är å sparkar loss den med jämna mellanrum...

Ha en finfin vecka du duktiga hantverkare, vilka små vackra täcken du syr...

Tjingelingen.

Nette Cecilia sa...

Så vackert täcke du sytt ,vi far också på mässan men på lördag ,kram Nette

Lyckoslanten sa...

Så fint täcke du har gjort! Ja, kanske man får acceptera att roddturerna är över nu för en tid. Man är väl sällan förberedd för det här med snö och is och att städa undan båtar etc. Ha en finfin vecka! ♥

Snäckskalsdalen. sa...

Svanar är väldigt vackra fåglar men jag har lite respekt för dom, dom är stora! Väldigt fina bilder av dom.

Vilket otroligt fint täcke tu gjort, så där riktigt mysigt och vackert i färgerna.

Agneta kram

Dollandesign sa...

Vilket underbart babytäcke Du har sytt med hjärtan i blått och rosa! Ljuvligt, tycker jag.

Dollandesign