fredag 26 oktober 2012

I går och i dag

      Tog mig en riktigt lång promenad i går. Ja kanske rättare sagt i tid än i längd för jag har en svaghet för att ta en och annan avstickare in i skogen när någon passlig stig råkar dyka upp.
     Kom mig plötsligt på jakt efter lite enris så jag tog mig upp på en bergknall men sen var det ju också att ta sig ner. Det gick också bra men eftersom jag kom mig ner i en tätbevuxen grop så kom jag att tänka på vad jag en gång tipsat min man om.
    Det var: om jag skulle trilla och bryta ben eller annat och inte kommer hem så bör de nog leta rätt noggrant för jag finns då knappast nära någon väg, troligare är nog lite djupare i skogen eller precis var som helst. Väldigt lätt att glömma att man faktiskt har en del år på nacken och då är det ju lättare hänt att olyckan är framme.
   Trodde inte mina ögon när jag såg denna blommande lupin och dessutom såg den helt fräsch ut men dess blad såg ut så här. Även de väldigt vackra på sitt sätt.

    Så på kvällen kom barnbarn ettan hit och vad tror ni önskas göra med sin farmor om inte det obligatoriska pysslandet. I den åldern behöver det ju inte vara några avancerade grejer som tar någon lång tid och vanligen har farmor lika trevligt som flickan. Ettan ville göra en snögubbe och så blev det. Vad kunde nu passa bättre än den med tanke på hur det blev i morse.

     Vi kunde inte hinna fort nog ut och greja i den pluffsiga snön tyckte denna lilla tjej men här ser ni vem som stortivs när vi äntligen kom ut.
     Jag som annars brukar gilla snö är nog inte särskilt förtjust i detta nu, det är ju alldeles för tidigt. Har tänkt mig att hämta en del enris några veckor senare men få se hur det går.  Alltid är det ju någon som inte är nöjd och just nu råkar det vara jag.
       Inget snöbollskrig, ingen snölykta eller snögubbe för ännu visar termometern på minus men det återstår att se vad morgondagen har att erbjuda. Just nu skiner solen så det är visst ett vackert vinterlandskap.
                        Önskar er alla ett givande och trevligt veckoslut.  Vi ses.

9 kommentarer:

Pettas sa...

Vackra bilder!:)
På måndag och tisdag ska jag vara mormor från morgon till kväll. Längtar redan.
Tror nog att snön och kylan försvinner igen för ett tag...

Ha en fin helg du med!

Rantamor sa...

Men jösses va snö ni har fått, det var inte nådigt heller, men kul att du hade barnbarn där så att det blev lite snöbus alltemellan pysslandet, förstår att det finns mycket att pyssla hemma hos dig....

Ha en finfin helg ni me...

Vform sa...

Jaa, så är det att bo nästan i Lappland! (;O))
Här har vi bara litet snö som har lämnat på gräsmattan och på plogskivorna!
Trevligt med pysslande barnbarn :O)
Önskar dig en fin helg!
Ses!

Stubbetufsa sa...

Men jeg er nå ikke sikker på om denne sneen blir liggende!
Den kan finne på å smelte vekk før vi vet ordet av det!
Klem!

Käranån sa...

Va mycket snö ni har!! Här syns det knappt att det är vitt på marken. Ta det försiktigt på dina promenader! Roligt med barnbarn som vill pyssla!
Ha en skön helg!

Janne i Fagerlia sa...

Vi har fått snø her i Norge også. Og akkurat som deg er jeg ikke særlig glad for det. Kunne gjerne vente ennå en måned :)

Snäckskalsdalen. sa...

Jag är alldeles häpen - en lupin, men visst är väl ändå vår natur helt förunderlig!
Och oj, så mycket snö, jag bara väntar och hoppas att den skall komma hit också för jag älskar snö. Om den ligger kvar!
Agnetakram

Fjällripan sa...

Härliga bilder! Så ovanligt med lupinen som blommar om...

Ha en fortsatt trevlig helg :)

Annelis hantverk sa...

Oj så mycket snö ni fått.
Härlig promenad bland rimfrostblommor!
Ha det bra!