söndag 3 november 2013

Halvfärdigt

    Ett par tovade vantar i syster yngres handarbetskorg fick mig att gräva lite djupare där och vad fann jag. Jo fler arbeten som var nästan färdiga.


     Dessa vantar är jättevantar som skall tovas i tvättmaskin. Tror att de skulle bli till några "hästvantar" eller rättare sagt till den som skall hålla i tömmarna.
     Så här skall de bli i slutändan och jag må då  säga att de var alldeles tjocka och varma så inte gäller de bara för hästkarlar, passar alldeles till vem som helst.
     Senaste natt blev dessa stickade för inte skall ni tro sömnen tog oss förrän mot morgonen. Den som även tidigare läst här på min blogg så vet att vi är uppe mest hela natten när någon av oss systrar träffas lite längre, gubbarna brukar ge sig betydligt fortare.
     Hur som helst så fann jag också en pippitröja som bara saknade knappar. Antar att deras yngsta barnbarn får klä sig fin i den till sommaren.

     Men först skall den lilla killen använda denna dräkt i vinter när kölden biter till. Endast två knappar saknas här så även den är fem före klar att användas.
    Ett par timmar före gryningen kom det igång ännu ett par vantar som äldsta barnbarnet skulle få så tänk vilken nytta mormor/farmor även kan göra när hon sitter uppe med oss och firar Alla helgons "natt" eller vad skall man säga.

   Tro nu inte att vi endast höll stickorna igång, nej vi fick börja kvällen med tre-rätters god middag och vitt till. En massa foton från förr blev avverkade och även pratmusklerna blev motionerade. Alldeles ok och i morgon tar en ny vecka vid. Vi ses igen här på bloggen när andan faller på. Ha det så gott alla ni som kikar in.


 
10 kommentarer:

Black Iris sa...

Vad härligt att få så många halvfärdiga saker färdiga.. Ni verkar ha haft en rolig natt..

Kram Maidi

Stubbetufsa sa...

Herlig natt, med prat og arbeid!
Ha ei fin uke!

Stubbetufsa sa...

Hjertene mine er opprinnelig ei tovet lue som ble alt for trang. Den ble klippet opp. sydd knapphullsting rundt og brodert litt inni!
På en måte gjenbruk!

Catarina sa...

Ni verkar ha det så trevligt på era träffar. Att sitta uppe länge och handarbeta låter ju bara så mysigt.
Ha det bäst!

Rantamor sa...

Tro om det inte är något med finska fruntimmer att dom kan vaka hur sent som helst...
min syster vill sitta uppe hela natten, men jag har ögonlocken på kinden redan innan klockan slagit midnatt.
Har bott för länge i Sverige kanske...hahaha.

Tjingelingen från Rantamor.

Anonym sa...

Hej på dig!
Tack för sällskapet i helgen!
Det blev inget annat gjort i går för mig än vinterbad och vant-stickning, va jag kanske trög efter vår "uppesittarnatt"......

Solglitter sa...

Vilka fina alster och så trevligt med gemenskapen med likasinnade :)
Ha en fin ny novembervecka
Kram Lollo

Mon jardin en ik sa...

Så roligt ni har det och så mycket det blev gjort. Du får väl vila lite nu för man okar väl inte att ha såna uppsittarnätter flera i rad. Ha det fint.
Anje

Lappeklipp sa...

Oj så många fina stickningar. Tänk att du orkar sitta och sticka en hel natt, ja ja, flitens lampa lyser över Hantverkarglädje dag som natt!

Snäckskalsdalen. sa...

Jag tror jag skall göra en seriös inbjudan till dig att komma hit och leta lite i mina korgar också för jag gör aldrig (nästan i alla fall) inte klart det jag gjort!
Snygga och fina saker!
Och härligt att vara uppe och snattra med sin syster!
Agneta kram