måndag 11 november 2013

Marsipanblommor

      I förra veckan vankades det bakningsparty här i byn, vilket gick ut på att där såldes allt möjligt som berörde bakning. Kakformar, muffinsformar, bakduk, stämplar att trycka ut figurer o blommor, kristyr att skriva med, sockermassa till figurer och vem vet allt. Mitt eget inköp stannade vid endast muffinsformar som alldeles säkert blir använda. Med de andra prylarna fanns en stor risk att de skulle bli liggande i någon låda här så det passade bra mycket bättre att de fick finnas kvar till mera entusiastiska bagare.


   Numera är jag ju ingen hejare på bakning vare sig det gäller bröd eller godsaker, lite annat hade det varit för si så där tio-tjugo år sen då fixades en hel del i den vägen här också.

     Men på fredagen hade jag besök av tre små flickor och då passade det bra att skaffa hem en korv marsipan,lite vackert pärlsocker och låna några stämplar från sonhustrun.
Här stämplades det glatt av dom två större flickorna så det räckte visst till några garneringar även till mig. Marsipanen avsmakades rätt ofta så det blev inte så många som följde med hem men det har ännu inte hörts något om sjuka magar som tur är.
    På lördagkväll avnjöt vi en underbar konsert med Sanna Nielsen och gitarristen Joakim Ramsell i Vasa. Sanna är en fantastisk sångerska och hon bjöd verkligen på sig med lite skojigt småprat emellan, så även Joakim Ramsell stod för skön musik.
   Singsby sångkör bjöd på en hel del både som kör och även tillsammans med Sanna o Joakim.
     Enda kruxet var att det ekade en hel del som särskilt störde när hon pratade. Vi funderade om detta kanske var värre där uppe eftersom vi satt på läktare, förhoppningsvis var det så annars är det ju inte så bra.
   Två fullsatta konserter på samma dag i Vasa, detta säger att hon är en duktig och omtyckt sångerska.

     Och nu kan jag säga att tomteverkstaden är i gång här hos oss men ingen väldig fart här inte, det blír vad det blir men julen närmar sig vare sig man vill det eller inte.
    Tack för att ni tittar in och välkommen igen om ni har lust. Ha det så gott.

4 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Så fina muffins det blev. Roligt att kunna göra det med barnbarnen. En barnmage tål mycket marsipan. Fint med konsert.
Tomteverkstaden är igång här med.aldrig för tidigt.
Anje

nattugglan sa...

Så fina muffins..ja oj marsipan är gott...Jag skall ha ett "bakparty" snart, hoppas jag får ihopskramlat nå folk...men muffinsformar tycker jag att "alla borde ju köpa"...så kanske det kommer nån.Sanna är bra på att sjunga.ha en bra dag

Mina fotostunder sa...

Åh så vackra muffins och goda ser dom ut! Ja visst var Sanna fantastisk! Veckorna går fort så bäst att börja på i tomteverkstan.
Ha det bra!

Solglitter sa...

Så mumsigt och så vackert!!
Körsång är ju så härligt och vackert :)
Ha det gott
Kram Lollo